Google dibinātājs būvēs lidojošos auto

Viens no Google korporācijas dibinātājiem Lerijs Peidžs, jau labu laiku nodarbojas ar lidojošo automobiļu izstrādi, ziņo ārvalstu mediji.

Pēc izdevuma Businessweek informācijas, Peidžs jau pirms sešiem gadiem nodibinājis kompāniju Zee.Aero, piekodinot darbiniekiem neizpaust viņa piederību projektam. Kopš tā laika Zee.Aero ieguldīti vairāk nekā 100 miljoni dolāru, tomēr arī tas veiksmīgajam uzņēmējam šķitis par maz un no 2015.gada viņš finansē vēl vienu līdzīga novirziena projektu – Kitty Hawk.

Zee. Aero un Kitty Hawk nodarbojas ar lidojošo automobiļu izstrādi neatkarīgi viens no otra un pēc būtības ir konkurenti. Pirmajā kompānijā nodarbināti 150 cilvēku, tajā skaitā bijušie Boeing, NASA un Īlonam Maskam piederošās SpaceX speciālisti.  

Savukārt kompānijas Kitty Hawk prezidents ir Sebastjāns Truns – viens no tā sauktā „Gūglmobiļa” projekta virzītājiem. Pēc neoficiālas informācijas šī kompānija izstrādā lidojošo transportlīdzekli, kas pēc izskata atgādina „gigantisku dronu ar četriem propelleriem.”

Tas pats informācijas avots (Businessweek) raksta, ka Zee.Aero rīcībā ir divi prototipi, kas spējīgi pacelties gaisā. Tiesa gan, tie ne pārāk līdzinoties parastiem automobiļiem – viens izskatoties pēc „parastas lidmašīnas, tikai mazākas,” savukārt otram esot vairāki propelleri abās fizelāžas pusēs.

Ar lidojošo automobiļu izstrādi pasaulē nodarbojas vairākas kompānijas. Pazīstamākās ir slovāku AeroMobil, vācu Carplane un amerikāņu Terrafugia un TF-X. Pēdējā uzskata, ka ražošanai gatavs sērijveida modelis būs jāgaida vēl 8-12 gadus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.