100 elektriskie BMW i3 Losandželosas policijai (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija BMW tikusi pie laba pasūtījuma, noslēdzot līgumu par 100 elektrisko hečbeku i3 piegādi Losandželosas policijas departamentam (LAPD).

Pēdējā gada laikā Losandželosas policisti izmēģinājuši vairākus videi draudzīgus modeļus, tostarp Kalifornijā ražoto Tesla Model S. Darījums tomēr slēgts ar vācu ražotāju, kas pārliecinājis ar “segmentā labāko ekonomiju, uzticamību un ConnectedDrive multimediju sistēmas atbalstu.” Pie ieguvumiem tika pieskaitīts arī labi attīstītais BMW automobiļu servisu un elektrouzlādes staciju tīkls.

BMW i3 iekļausies LAPD autoparkā, taču to uzdevums nebūs ikdienas patrulēšana un kārtības uzturēšana – vācu elektromobiļus izmantos darbinieku transporta vajadzībām, kā arī darbam ar sabiedrību. Policijas vadība atklāj, ka nākamajos piecos gados tai būs nepieciešami vēl 500 elektromobiļi.

BMW i3 aprīkots ar 170 ZS jaudīgu elektromotoru un 22 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bateriju, kas tam var nodrošināt aptuveni 200 km bez papildu uzlādes.

Pirmie BMW elektromobiļi Losandželosas policijas rīcībā nonāca 2015.gada septembrī, bet jaunais automašīnas sāks piegādāt 2017.gada pavasarī.

LAPD izmēģināja arī Tesla Model S jaudīgāko versiju, taču slēdziens bija negatīvs – policijas vadība uzskatīja, ka pašmāju elektromobilis ir pārāk dārgs patrulēšanas darbam, turklāt nav izmantojams tad, kad pilsētā gadās lielākas nepatikšanas ar elektrību. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.