“Jaguar” pārdevis visus „pasaulē pirmā superauto” eksemplārus

Britu kompānija “Jaguar” pārdevusi visus atjaunotā modeļa “XKSS” eksemplārus vēl pirms ražošanas sākuma. Katras automašīnas cena – 1,5 miljoni dolāru.

Lai saprastu, kas ir “XKSS”, jāatgriežas 60.gados. 1957.gadā uzņēmējs Viljams Laionss nolēma pārveidot trīskārtējo 50.gadu Lemānas čempionu “Jaguar D-Type” par koplietošanas ceļiem piemērota sporta automašīnu, izmantojot detaļas un iestrādes, kas palika pāri pēc tam, kad “Jaguar” izstājās no sporta programmas.

Uzņēmējs plānoja uzbūvēt 25 mašīnas, ko pārdotu ASV tirgū, taču plānus izjauca ugunsgrēks, kas iznīcināja deviņas automašīnas. Zināms, ka lielākā daļa no 16 “Jaguar XKSS” tagad atrodas ASV.

2016.gada sākumā “Jaguar” paziņoja, ka plāno atgriezt dzīvē “XKSS”, uzbūvējot atlikušos deviņus eksemplārus. Lai to paveiktu, “Jaguar” aizņēmies divus eksemplārus no pašreizējiem īpašniekiem un noskanējis tos ar īpašas tehnoloģijas palīdzību.

“Jaguar” atklājis, ka klasiskie automobiļi tiks izgatavoti pēc tiem pašiem standartiem, kas valdīja pirms 59 gadiem, lai tie pilnībā atbilstu oriģinālam.

“Jaguar XKSS” bija 3,99 m garš, 1,66 m plats un 1,12 m augsts divvietīgs rodsters, kura motortelpā atradās 3,4 litru sešcilindru benzīna motors. Tā kā automašīnas svars bija vien 921 kg, tā bija ļoti dinamiska un 100 km/h varēja sasniegt 5,5 sekundēs. Rodstera maksimālais ātrums – 230 km/h.

Tiek uzskatīts, ka “Jaguar XKSS” ir pasaulē pirmais superauto, kas dzimis vēl pirms izslavētā “Lamborghini Miura”.

Pirmos atjaunotā “Jaguar XKSS” eksemplārus klientiem sola piegādāt 2017.gada sākumā un tie noteikti būs lieli svētki klasisko automobiļu cienītājiem. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.