Jau atkal šausminoša avārija Formula 3 sacīkstēs

Formula 3 sacīkšu Lielbritānijas posmā notikusi kārtējā šausminošā avārija, turpinot bīstamo negadījumu sēriju, kas aizsākās pirms nedēļas.

Šoreiz iespaidīgu lidojumu un vairākus kūleņus gaisā izbaudīja indietis Ameija Vaidianatans, kura sacīkšu bolīds uzlidoja gaisā pēc sadursmes ar dienvidāfrikāni Sisu Ngebulanu. Sacensības uzreiz tika pārtrauktas, taču arī šoreiz piloti necieta un ir gatavi iziet uz starta jau nākamajā posmā.

Tikai pirms nedēļas, 21.maijā, F3 izcīņas posmā Red Bull Ring trasē, šausminošu avāriju piedzīvoja ķīnietis Peter Li, kura vadītā formula pilnā ātrumā uztriecās Raiena Tvetera bolīdam pēc tam, kas tas atgriezās trasē pēc izslīdēšanas S-veida līkumā. Tvetera saceltajos putekļos ķīnietis nepamanīja pilnībā apstājušos komandas biedra mašīnu un uztriecās tās aizmugurei. Pēc sadursmes Li bolīds uzlidoja piecu metru augstumā un pilnībā sadragāts nogāzās drošības zonā trases pretējā pusē, bet ar Tvetera mašīnu sadūrās Pedro Pikē. Pēc avārijas Li kādu brīdi bija bez samaņas un ar helikopteru tika nogādāts klīnikā, kur tās pašas dienas vakarā ārsti operēja viņa vairākās vietās salauzto pēdu. Abi pārējie piloti negadījumā necieta.

Tās pašas nedēļas nogalē “nekontrolējamu lidojumu” pilnā ātrumā izbaudīja Euroformula Open dalībnieks Ņikita Žlobins, kura vadīto formulu gaisa plūsma uzrāva augšā pēc uzbraukšanas uz trases apmales. Mašīna apmeta vairākus kūleņus, taču pilots necieta.

Briesmīgās avārijas nav palikušas bez uzmanības arī no vadības puses – tā “Mercedes” motorsporta nodaļas vadītājsToto Volfs uzskata, ka jāievieš vecuma cenzs – Formula F3 drīkstētu piedalīties no 18 gadiem, bet F1 – no 20. Vēl viens priekšlikums skar drošības zonas – ja tās laistītu, grants slānis spētu labāk dzēst ātrumu.   

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.