“Škoda”: trīs cilindri “Octavia”, vairāk ZS un jauninājumi multimediju iekārtām

Čehijas autobūves kompānija “Škoda” ieviesusi vairākus uzlabojumus kompaktās klases modeļa “Octavia” konstrukcijā.

“Octavia” motoru klāstam pievienots jauns trīscilindru TSI benzīna motors ar 1,0 litru tilpumu un 115 ZS jaudu. Tas var strādāt kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo vai septiņu pakāpju divsajūgu DSG pārnesumkārbu un patērē vidēji 4,4 litrus degvielas uz 100 km. Trīscilindru “Octavia” cena Vācijā sāksies no 19 090 eiro (universāls – 19 750 eiro).

Jauns motors arī “Octavia Scout” – maksājot 28 590 eiro „visādceļu” modifikāciju klients varēs saņemt versijā ar 1,6 litru 110 ZS jaudīgu dīzeļdzinēju.

“Octavia”, kas aprīkotas ar “Phonebox” un brīvroku sistēmu varēs uzlādēt viedtālruņus ar induktīvās bezvadu uzlādes metodi, savukārt pilnīgi visas “Octavia” versijas turpmāk tiks piegādātas ar otrās paaudzes multimediju sistēmas moduli, kas piedāvā paplašinātas iespējas.

Piemēram, multimediju sistēma Bolero un multimediju-navigācijas sistēma “Amundsen” turpmāk atbalstīs arī “Apple” iekārtas, ko varēs pievienot caur sērijveida USB pieslēgvietu. Piedevām “Amundsen”, “Columbus” un “Columbus Traveller” multimediju iekārtas jau no rūpnīcas būs komplektētas ar “SmartLink”, kas izmantojot “MirrorLink”, “Apple CarPlay “un “Android Auto” ļauj pārvietot viedtālruņu saturu uz automašīnas multimediju iekārtu. Ja pircējs izvēlas par papildmaksu pieejamo “Columbus” vai “Columbus Traveller” iekārtu, WLAN-Hotspot nodrošinās pieeju globālajam tīmeklim vairākām ierīcēm.

Vairāki motori no “Octavia” paredzētā klāsta saņēmuši papildu zirgspēkus. Tā 1,2 litru TSI “Green Tec” benzīna motors tagad attīsta 110 ZS (agrāk 105), bet 1,4 litru TSI “Green Tec” 150 ZS (agrāk 140). Par 5 Zs vairāk būs arī 1,6 litru TDI “Green Tec” dīzeļdzinējam, kas agrāko 105 Zs vietā attīsta 110.

Jauno “Green Tec” versiju cenas Vācijā: 18 690 un 20 810 eiro par benzīna variantiem, 21 230 eiro dīzelis.

Škoda Octavia Scout Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.