Audi SQ7 TDI iegūst „Autocar inovāciju balvu 2016”

Jaunais Audi SQ7 TDI* ir guvis uzvaru konkursā „Autocar inovāciju balva 2016”, ko organizē Lielbritānijas autožurnāls Autocar. Ar šo apbalvojumu tiek cildināti automobiļa izcilie tehniskie risinājumi. Uzvarētājus ekspertu žūrija paziņoja vakar vakarā Silverstonā, Anglijā.

„Audi SQ7 TDI pārstrādātajā V8 dzinējā izmantots elektriski darbināts kompresors, kāds pasaulē sastopams pirmo reizi,” teica Dr. Stefans Kniršs (Dr. Stefan Knirsch), Audi Tehniskās izstrādes nodaļas vadītāju valdes loceklis. Šis kompresors palīdz darboties diviem turbokompresoriem, it īpaši pie zema dzinēja apgriezienu skaita, un garantē maksimālu dinamiku bez turbobedrēm. Augstās veiktspējas pamatā ir 48 voltu elektriska apakšsistēma, kas nodrošina elektroenerģiju arī elektromehāniskajai aktīvajai sānsveres stabilizācijas sistēmai.

„Šīs inovācijas ļauj jaunajam Audi SQ7 TDI praksē demonstrēt pārākumu tehnikā – „Vorsprung durch Technik”,” norādīja Kniršs. „Mēs jūtamies pagodināti, ka žūrija ir izvēlējusies jauno Audi SQ7 TDI par „Autocar inovāciju balvas” ieguvēju”.

Konkurentu vidū nekas līdzīgs elektromehāniskajai aktīvajai sānsveres stabilizācijas sistēmai nav sastopams. Tā ievērojami samazina automobiļa šķērsslīpumu un padara vadāmību stingrāku un sportiskāku. Rezultātā automobilis līkumos mazāk sasveras uz sāniem. SQ7 TDI sasniedz lielāku sānisko paātrinājumu un tādējādi lielāku ātrumu braucot līkumos. Elektromehāniskā aktīvā sānsveres stabilizācijas sistēma, tāpat kā elektriski darbināmais kompresors (EPC), elektroenerģiju iegūst no jaunās 48 voltu elektriskās apakšsistēmas.

SQ7 TDI ir pirmais Audi automobilis, kas ir aprīkots ar šo augstas veiktspējas elektrosistēmu. 48 voltu elektrisko apakšsistēmu ar 12 voltu elektrosistēmu savieno līdzstrāvas/maiņstrāvas pārveidotājs. Lai nodrošinātu elektromehāniskās aktīvās sānsveres stabilizācijas sistēmas un elektriski darbināmā kompresora augsto veiktspēju un īslaicīgās prasības pēc elektroenerģijas, zem bagāžas nodalījuma atrodas atsevišķs elektriskajai apakšsistēmai paredzēts 48 voltu litija jonu akumulators. Tā maksimālā jauda ir līdz pat 13 kilovati.
Piešķirot „Inovāciju balvu”, žurnāls Autocar godina šo Vorsprung durch Technik par izciliem tehniskajiem risinājumiem.

Minēto modeļu degvielas patēriņš

Audi SQ7 TDI (5 sēdvietu modelis):
Degvielas patēriņš kombinētajā ciklā, l/100 km: 7,5 – 7,2**;
CO2 izmešu daudzums kombinētajā ciklā, g/km: 198 – 189**
Audi SQ7 TDI (7 sēdvietu modelis):
Degvielas patēriņš kombinētajā ciklā, l/100 km: 7,6 – 7,2**;
CO2 izmešu daudzums kombinētajā ciklā, g/km: 199 – 190**
**Degvielas patēriņa un CO2 izmešu daudzuma rādītājus ietekmē izmantotās riepas/diski, kā arī dzinēja/transmisijas versija.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.