Dodge Challenger izgāžas drošības testos (+ video)

ASV Satiksmes drošības institūts (IIHS) uzaicinājis uz triecientestiem trīs amerikāņu muskuļauto: Ford Mustang, Chevrolet Camaro un Dodge Challenger. Neviens no jaudīgajiem sporta auto nesaņēma augstāko atzīmi Top Safety Pick (vēl augstāka ir tikai Top Safety Pick+), bet Dodge Challenger rezultāts izrādījās gaužām pieticīgs.

Katrs automobilis tika vērtēts piecās kategorijās: sānu trieciens, jumta izturība, galvas atbalsti un sēdekļi, frontālais trieciens ar 40 un 25 procentu pārklājumu. Pēdējā disciplīnā, kurā automašīna tiek pakļauta vislielākajai slodzei, Dodge saņēma atzīmi marginal, kas ir tikai pakāpi augstāk par vissliktāko atzīmi.  

Atsitoties pret 1,5 m augstu šķērsli ar ātrumu 65 km/h Dodge Challenger deformējās tik ļoti, ka kupejas kreisais priekšējais ritenis tika iestumts kabīnē un spēcīgi traumēja vadītāja kājas. Manekena pēdu iespieda tik stipri, ka testētājiem nācās atskrūvēt tā kāju. Citās disciplīnās Challenger saņēma atzīmi “apmierinoši” un “labi” (augstākā atzīme atsevišķā disciplīnā)

Nedaudz labāk par Challenger 25% pārklājuma triecienā veicās Ford Mustang, kas saņēma atzīmi “apmierinoši,” savukārt Chevrolet Camaro bija uzdevumu augstumos – atzīme “labi.”

Ar vērtējumu “labi” tika atzīmēta Camaro un Challenger jumta izturība, kā arī Dodge sporta auto sēdekļi un galvas atbalsti. 

Labāko vērtējumu kopējā ieskaitē saņēma Ford Mustang, kas līdz visaugstākajai atzīmei neaizsniedzās tādēļ, ka automātiskās bremzēšanas funkcija tam pieejama vienīgi par papildmaksu. Par papildmaksu to iespējams pasūtīt arī Dodge Challenger, bet Chevrolet Camaro pircēji uz šādas drošības sistēmas palīdzību nevar cerēt pat tad, ja viņi būtu gatavi atdarīt maku. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.