400 km/h – visjaudīgākais Itālijas varenauto debitēs 8.jūnijā (+ video)

8.jūnijā, kompānija “Mazzanti Automobili” parādīs hiperauto “EV-R”, kas varēs sasniegt 400 km/h – ātrumu, kāds nav pa spēkam ne “Ferrari”, ne “Lamborghini” vai “Pagani”.

Piesakot savu jaunumu, kas pagaidām skatāms nepilnu minūti garā reklāmas video rullītī, “Mazzanti Automobili” tā arī norāda, ka tiek gatavots „Itālijas vēsturē jaudīgākais un ekstrēmākais, koplietošanas ceļiem paredzētais varenauto. ”

“EV-R” pamatā ir “Mazzanti” vienīgais modelis – kupeja “Evantra”, kas tiek komplektēta ar 7,0 litru 751 ZS (860 Nm) V8 motoru un var sasniegt 360 km/h, pirmajam simtam patērējot vien 3 sekundes. Lai gan ekstrēmās versijas “EV-R” zirgspēku skaits vēl netiek atklāts, zināms, ka tā tās V8 twin turbo motors ar 7,2 litru darba tilpumu, attīstīs maksimālo griezes momentu 1200 Nm, kas ļaus sasniegt maksimālo ātrumu 402 km/h un līdz 100 km/h ieskrieties 2,7 sekundēs.

“Mazzanti EV-R” saņems īpašu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu “Ala Soffiata” („vēja spārns”), kas karstā gaisa plūsmu no motora novirza uz aizmugurējo antispārnu, palielinot piespiedējspēku. Ražotājs apgalvo, ka šāda sistēma vienlīdz efektīvi darbojas gan tad, kad automašīna brauc lielā ātrumā, gan arī tad, kad pārvietošanās ātrums ir salīdzinoši neliels.

Visjaudīgākā Itālijas varenauto cena nav zināma, taču var droši apgalvot, ka tā būs lielāka par 873 000 eiro, ko “Mazzanti” prasīja par katru no pieciem saražotajiem kupejas “Evantra” eksemplāriem.

Foto: ekrānšāviņš no youtube

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.