Ziņas par nepiemērotu degvielas ekonomijas testu izmantošanu izraisa “Suzuki” akciju cenu kritumu

Japānas autobūves kompānijas “Suzuki Motor Corp.” akciju cena trešdien piedzīvojusi strauju kritumu saistībā ar ziņām, ka uzņēmums varētu būt izmantojis nepiemērotas degvielas ekonomijas testēšanas metodes.

Autoražotāja akciju cena Tokijas biržā trešdien pēcpusdienas tirdzniecības sesijā nokritās par 15%.

“Suzuki” priekšsēdētājs Osamu Suzuki trešdien apmeklēs Japānas Transporta ministriju, lai pārrunātu šo jautājumu, norādīja kompānijas preses pārstāvis, taču sīkāku informāciju nesniedza.

Viņš atteicās komentēt mediju NHK un “Kyodo News” publiskoto informāciju, ka “Suzuki” izmantojis degvielas ekonomijas testēšanas metodi, kas atšķiras no tās, kādu pieprasa valdība.

Tikmēr laikraksts “Mainichi” vēsta, ka “Suzuki” testi gan nav noveduši pie nepatiesiem degvielas ekonomijas rādītājiem.

Japānas Transporta ministrija izdevusi rīkojumu valsts autoražotājiem pārbaudīt to atbilstību valdības noteiktajām testēšanas metodēm pēc tam, kad uzņēmums “Mitsubishi Motors Corp.” pagājušajā mēnesī atzinās, ka tas gadiem izmantojis nepiemērotu degvielas ekonomijas testēšanas metodi un pagaidām nenosaukti darbinieki manipulējuši ar datiem, lai padarītu atsevišķu automašīnu degvielas patēriņu krietni taupīgāku, nekā tas ir patiesībā.

 

 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.