„Fiat” un „Chrysler” izmantos „Google” autopilotu

„Fiat Chrysler” alianse ir tuvu tam, lai noslēgtu partnerattiecību līgumu ar „Google” korporāciju par autopilota tehnoloģiju izmantošanu. Tādejādi sarunas, kas tika uzsāktas 2013.gadā, varētu veiksmīgi noslēgties jau tuvākajā laikā, ziņo aģentūra „Bloomberg”.

Saskaņā ar publicēto informāciju, “Fiat” un “Chrysler” saņems pieeju „Google” izstrādātajām autonomas braukšanas kontroles sistēmām. „Google” autopilots tiks izmantots itāļu-amerikāņu alianses modeļiem un par vienu no pirmajiem, kas izmēģinās tehnoloģiju giganta iestrādes, varētu kļūt minivens „Chrysler Pacifica”, kura jaunākās paaudzes modelis „Fiat Chrysler” piedāvājumā tika uzņemts šogad.

Iepriekš „Google” mēģināja vienoties ar „General Motors”, taču darījums nenotika sakarā ar to, ka puses nevarēja vienoties par to, kam piederēs autopilota darbības laikā savāktie dati.

Pie autopilota tehnoloģijas „Google” strādā nepilnus septiņus gadus. Šajā laikā projektam piesaistītas vairāk nekā 50 mašīnas, kas kopumā bez vadītāja nobraukušas gandrīz divus miljonus kilometru.

Lai gan agrāk tika ziņots, ka „Google” izstrādā savu automobili ar autonomās braukšanas funkciju, jaunākā informācija liecina par to, ka projekts tiks realizēts sadarbībā ar kādu no pasaules lielākajiem autoražotājiem.

 

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.