Bijušie “Porsche” vadītāji attaisnoti tiesas prāvā par tirgus manipulēšanu

Divi bijušie ekskluzīvo automašīnu ražotāja “Porsche” vadītāji piektdien tikuši attaisnoti tiesas prāvā, kurā viņi tika apsūdzēti tirgus manipulēšanā neveiksmīgajā mēģinājumā pārņemt autobūves kompāniju “Volkswagen”.

Bijušajam Porsche” vadītājam Vendelīnam Vīdekingam un bijušajam finanšu direktoram Holgeram Hērteram bija izvirzītas apsūdzības par nepatiesas informācijas publiskošanu 2008.gadā saistībā ar uzņēmuma plāniem.

Gan Vīdekings, gan Hērters piecus mēnešus ilgajā tiesas prāvā bija uzsvēris, ka viņiem izvirzītās apsūdzības ir nepatiesas.

“Porsche” laika periodā no 2008.gada marta līdz oktobrim bija publiskojis vairākus publiskus paziņojumus, noliedzot “Volkswagen” akciju iegādes plānus, lai arī gatavošanās pārņemšanai bija sākusies, iepriekš norādīja prokuratūra.

Savukārt pēc vairākiem mēnešiem “Porsche” pēkšņi paziņoja par ieceri iegādāties trīs ceturtdaļas “Volkswagen” akciju, izraisot akciju cenu strauju pieaugumu.

“Porsche” centieni pārņemt krietni lielāko “Volkswagen” beigās gan piedzīvoja neveiksmi, ekskluzīvo automašīnu ražotājam uzkrājot vairāk nekā desmit miljardu eiro lielas parādsaistības.

2009.gadā abas kompānijas panāca jaunu vienošanos, kurā “Volkswagen” piekrita pārņemt “Porsche”.

2009.gadā “Volkswagen” iegādājās 49,9% “Porsche” akciju, bet 2012.gadā atlikušo daļu.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.