„Dodge” uzstāda ātruma rekordu uz ledus

Amerikāņu sporta kupeja „Dodge Challenger Hellcat” Zviedrijā Arsundas ātruma nedēļas ietvaros uzstādījusi rekordu, ledus trasē sasniedzot 274 km/h.

Atbilstoši „Arsunda Speed Week” sacīkšu noteikumiem, automobilim bija atvēlēta kilometru gara distance, lai ieskrietos, un pēc tam vēl viens kilometrs, kurā tika fiksēts maksimālais un aprēķināts vidējais ātrums.

Ātruma radars „Dodge Challenger Hellcat” fiksēja rezultātu 274 km/h, bet visu kilometra distanci amerikānis veica ar 261 km/h.

Atgādināsim, ka „Challenger Hellcat” ir aprīkots ar 6,2 l HEMI SRT V8 dzinēju, kas attīsta 717 ZS, kas var tikt komplektēts gan ar sešpakāpju mehānisko, gan astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. No nulles līdz 100 km/h tas paātrinās nepilnās četrās sekundēs.

Kas attiecas uz pieminēto ātruma rekordu, tad šie 274 km/h bez šaubām ir „Dodge Challenger” personiskais rekords un var tikt uzskatīts par rekordu sērijveida aizmugurējo riteņu piedziņas auto klasē, bet ne pasaules rekordu absolūtajā vērtējumā. Tas tika sasniegts 2013.gadā ar „Audi RS6” un ir 335,713 km/h. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.