Franču pulksteņmeistari sameistaro sporta auto

Pulksteņu ražotājs „Bell & Ross” Šveicē notiekošajā specializētajā izstādē „Baselworld 2016” līdzās diviem jauniem hronogrāfu modeļiem prezentējis sporta kupejas konceptu „AeroGT”.

„Baselworld” pulksteņu ražotāju pasaulē ir tikpat nozīmīgs šovs kā Ženēvas spēkratu izstāde autoindustrijā. Taču, kā liecina informācija, tur tiek izrādīti ne tikai pulksteņi…

„AeroGT” veidojis „Bell & Ross” dizaineris Bruno Belamī, kuram līdztekus savam tiešajam darbam allaž paticis ievingrināt roku arī citādu mehānisku ierīču projektēšanā. Atgādināsim, ka 2014.gadā viņš paspīdēja ar visnotaļ atraktīvu motocikla konceptu „B-Rocket”.

Automobiļa nosaukums „AeroGT” ļauj nojaust, ka Belamī iedvesmu tā veidošanai smēlies militārajā aviācijā. Kupejas garums ir 4,7 m, bet augstums tikai 1,1 m. Tās pamatā ir oglekļšķiedras monokoks. Automobiļa pašmasa ir 1320 kg.

Motors novietots mašīnas vidū, tūlīt aiz divvietīgās kabīnes. Tas ir 4,2 l V8 dzinējs ar divām turbīnām, kas attīsta 610 ZS jaudu. Astoņpakāpju divsajūgu robotizētā pārnesumkārba pievada visu enerģiju automobiļa aizmugurējiem riteņiem.

Kā liecina ražotāja izplatītā informācija, „AeroGT” no vietas līdz pirmajam simtam paātrinās 2,9 sekundēs, bet kilometra distanci spēj veikt 19,8 sekundēs. Tā maksimālais ātrums ir 315 km/h. …Lai gan pagaidām nav pieteicies neviens, kas būtu redzējis to braucam.

Par sava lolojuma nākotnes perspektīvām „Bell & Ross” pārstāvji pagaidām noslēpumaini klusē. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.