“Lada Vesta” Rietumu tirgū jau rudenī

Atsaucoties uz informāciju no rūpnīcai tuviem avotiem, krievu mediji vēsta, ka “AvtoVAZ” gatavo modeļa “Lada Vesta” modifikāciju, kas paredzēta Eiropas valstu tirgum.

Par uzlabojumiem vai izmaiņām, kas tiks veiktas “Lada Vesta” konstrukcijā, ražotājs neziņo, vien uzsver, ka automobilis atbildīs visām Eiropas Savienības prasībām un jau rudenī būs pieejams vairāku valstu dīleru centros.

 Pērnā gada rudenī “AvtoVAZ” veica interesantu eksperimentu – “Lada Vesta” ar aizklātu firmas logotipu un aizlīmētu modeļa nosaukumu tika izrādīta Barselonas, Romas un Frankfurtes iedzīvotājiem, lūdzot atminēt mašīnas marku un pateikt, cik viņi būtu gatavi maksāt par šādu automobili. Eksperimenta rezultāti medijiem nav zināmi, taču, iespējams tie bijuši pozitīvi, jo kompānijas toreizējais vadītājs Bo Andersons paziņoja, ka “Vesta” tiks eksportēta uz Vāciju, Sīriju, Lībiju, Ungāriju un Ēģipti, bet vēlāk – arī uz Maroku, Tunisiju un Alžīru.

Pieredze ar Rietumu tirgiem “AvtoVAZ” ir – piemēram, Vācijā jau ilgus gadus itin veiksmīgi tiek tirgots kompaktais apvidnieks “Lada Taiga” (no 2015.gada “4×4 Urban”), bet jaunākais krievu kompānijas piedāvājums ir palielinātas pārgājības universāls “Kalina Cross,” kas maksā 10 690 eiro. Vāciešiem to piegādā ar 1,6 litru 98 ZS motoru un mehānisko pārnesumkārbu (Krievijā šādas versijas nav), bet automašīnas komplektācijā ir divi gaisa spilveni, klimatkontrole, stabilizācijas sistēma, audio sistēma un apsildāmi priekšējie sēdekļi.

Lada Vesta

Lada Kalina Cross

Lada Taiga

Lada 4×4 Urban

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.