„Volvo Trucks” laiž klajā „I-Shift” ar lēngaitas pārnesumiem

Pilnveidotā „I-Shift” automātiskā transmisija, kura jaunajā paaudzē papildināta ar lēngaitas pārnesumiem, nodrošina rāmu un vienmērīgu braukšanas uzsākšanu kravas automašīnām, kas sarežģītos apstākļos pārvadā smagas kravas.

„Volvo Trucks” jaunajai „I-Shift” versijai var pievienot līdz diviem papildu lēngaitas pārnesumiem. Tas sniedz daudz priekšrocību, tostarp arī to, ka kravas automašīnas spēj uzsākt kustību un pārvadāt kravas, kuru pilna masa kopā ar automašīnu sasniedz 325 tonnas.

„Automātiskās „I-Shift” pārnesumkārbas ar lēngaitas pārnesumiem lielas kravnesības kravas automašīnām sniedz pilnībā jaunas iespējas kontrolēt ātrumu, pārvietojoties lēngaitā vai atpakaļgaitā. Autovadītāji var pārvadāt smagas kravas, neuztraucoties, ka tas varētu izraisīt sarežģītas un dārgas dīkstāves situācijas,” stāsta Pēters Hārdins, „FM” un „FMX” izstrādes vadītājs.

Ar jaunajiem lēngaitas pārnesumiem automašīna var pārvietoties pat ar ātrumu 0,5–2 km/h. Tas ir neatsverams ieguvums situācijās, kad vajadzīgs precīzi manevrēt, piemēram, būvlaukumos vai apkopes laikā.

„Jaunie lēngaitas pārnesumi ievērojami uzlabo vadāmību un uzsāktspēju, un padara autovadītāju darbu daudz vieglāku, kad smagas kravas jāpārvadā tādās sarežģītās un slidenās vietās kā būvlaukumi, raktuves vai meži. Jo smagāka krava un jo sliktāks segums, pa kuru jābrauc, jo vairāk lēngaitas pārnesumi atvieglo autovadītāja darbu,” skaidro Hārdins.

Pārvadājumu uzņēmumiem, kas nodarbojas ar smago kravu pārvadāšanu gan pa sarežģīti izbraucamiem segumiem, gan pa parastiem lielceļiem, lēngaitas pārnesumi sniedz iespēju piedāvāt daudzveidīgākus pakalpojumus un uzlabot degvielas ekonomijas rādītājus.

„I-Shift ar lēngaitas pārnesumiem ļauj uzsākt kustību no vietas īpaši sarežģītos apstākļos. Apvienojot šādu pārnesumkārbu ar piemērotu aizmugures tilta pārnesumskaitli, kas, braucot lielā ātrumā, optimizē dzinēja apgriezienu skaitu, var samazināt degvielas patēriņu, braucot pa lielceļiem. Tas ir ievērojams ieguvums uzņēmumiem, kas nodarbojas ar šāda veida pārvadājumiem,” uzsver Pēters Hārdins.

Atkarībā no paredzētā lietojuma I-Shift pieejama ar vienu vai diviem turpgaitas lēngaitas pārnesumiem un ar vai bez diviem atpakaļgaitas lēngaitas pārnesumiem. Atpakaļgaitas lēngaitas pārnesumi ļauj pārvietoties atpakaļgaitā ļoti lēnām, kas būtiski atvieglo manevrēšanu situācijās, kad jāievēro izcila precizitāte.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.