„AvtoVAZ” nominē jauno prezidentu

Par Krievijas autobūves flagmaņa „AvtoVAZ” prezidentu, kuram vajadzētu izvilkt uzņēmumu no ieilgušās krīzes, ir iecelts līdzšinējais „Dacia” vadītājs Nikolā Mors (attēlā).

„AvtoVAZ ir modernizējuši savu modeļu saimi un ražošanas procesus, kā arī būtiski uzlabojuši produkcijas kvalitāti. Ar Nikolā Mora atnākšanu mēs plānojam turpināt izvēlēto stratēģiju, neraugoties uz visiem sarežģījumiem. Un mēs saglabājam savu redzējumu uz Krievijas autotirgus nākotni un AvtoVAZ vadošo vietu tajā,” teic „AvtoVAZ” direktoru padomes priekšsēdētājs, „Renault-Nissan” alianses prezidents Karloss Gons.

55-gadīgais Mors pēc izglītības ir finansists. Darbu autoindustrijā viņš sācis 1988.gadā auto komponentu ražošanas kompānijā „Valeo”. Pēc pieciem gadiem viņš pārcēlās pie konkurenta „Faurecia”, bet 2000.gadā nonāca „Renault”, kur kļuva par rezerves daļu iepirkumu departamenta direktoru. Vēlāk Mors tika paaugstināts par kompānijas kvalitātes direktoru un vadīja automātisko transmisiju ražošanas nodaļu.

No 2006.gada septembra līdz 2008.gada augustam Mors bija „Dacia” rūpnīcas direktors, pēc tam tika pārvietots par „Renault-Nissan” alianses par iepirkumiem atbildīgo viceprezidentu, bet kopš 2014.gada janvāra bija kompānijas „Dacia” vadītājs. Un tagad viņš kā izveicīgs menedžeris tiek deleģēts glābt stagnējošo „AvtoVAZ”.

Mantojumā no Bū Andersona jaunais boss saņem pāris uz pusslodzi strādājošas rūpnīcas – „Lada Iževsk”, kuras jauda ir 230 000 vienības gadā, šogad plāno izgatavot tikai 160 000 automašīnu, bet galvenā ražotne Toljati, kuras potenciāls sniedzas pāri miljonam, apņēmusies saražot 300 000, tostarp tikai 171 000 „Lada” markas automobiļu. Nožēlojami! Šābrīža situācija Krievijas tirgū ir tāda, ka būtiski palielināt auto realizāciju diez vai izdosies. Turklāt jaunie „Lada” modeļi cenas ziņā jau ir sasnieguši „Renault”, „Nissan”, „Hyundai” un citus lokalizētos ārzemniekus, kas tehniski un aprīkojuma ziņā spēj labāk izpatikt krievu pircējiem.

Kā varat nojaust, Mors ir saņēmis smagu mantojumu. Taču no otras puses, viņam būs visas iespējas visā spožumā parādīt savas organizatora spējas. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.