Par „Laborghini” izskatu turpmāk gādās bijušais „Porsche” dizaineris

Par „Lamboghini” šefdizaineri iecelts 42 gadus vecais vācietis Mitja Borkerts. Atgādināsim, ka viņa priekštecis šajā amatā Filipo Perini nesen kā pārcēlies darbā uz dizaina ateljē „Italdesign”.

Kā liecina koncerna „Volkswagen AG” mājas lapā atrodamais Borkerta CV, viņš ir absolvējis Pforchaimas augstskolas Transporta Dizaina nodaļu, bet beidzamos 17 gadus strādājis „Porsche” dizaina departamentā, kur beigu beigās uzdienējies līdz eksterjera dizaina nodaļas vadītāja amatam. Darbu „Lamborghini” Borkerts oficiāli uzsāks 4.aprīlī.

Darbojoties „Porsche”, Mitja Borkerts ir piedalījies pie rodstera „Boxter” otrās paaudzes, kā arī krosoveru Macan un Cayenne izveides, bez tam vadījis konceptu „Panamera Sport Turismo” un „Mission E” dizaina komandas.

Starp citu, „Lamborghini” nesen kā atskaitījās par pagājušā gada rezultātiem. Proti, pērn sporta automobiļu ražotājs pirmo reizi kompānijas pastāvēšanas vēsturē pārsniedza maģisko trīs tūkstošu robežu, kopumā pasaules tirgos pārdodot 3245 automašīnas, kas ir par iespaidīgiem 28% vairāk nekā 2014.gadā. 

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.