1,8 litri uz 100 km par 80 500 eiro – Audi nosauc Q7 hibrīda cenu (+ foto)

Audi atklājis krosovera Q7 īpaši ekonomiskā modeļa e-tron cenu. Par Ingolštates krosoveru flagmani, kas uz 100 km patērēs vien 1,8 litrus dīzeļdegvielas, ražotājs prasīs 80 500 eiro.

Kompānija apgalvo, ka Audi Q7 e-tron quattro ir pasaulē vienīgais hibrīdauto ar sešu cilindru dīzeļdzinēju un pastāvīgo pilnpiedziņu. Sākuma cena ir iespaidīga, tomēr Audi mierina, ka rūpnīcas komplektācijā iekļautas ekstras apaļu 7000 eiro vērtībā, to skaitā LED starmeši un virtuālais kokpits ar liela izmēra multimediju sistēmas ekrānu.  

Q7 hibrīds būs ne vien saudzīgs pret degvielas patēriņu, bet arī saviem izmēriem un masai pietiekoši veikls – 100 km/h tas sasniedz 6,2 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 225 km/h. 373 ZS jaudīgās hibrīdiekārtas sastāvā darbojas 3.0 litru 258 ZS dīzeļdzinējs, elektromotors ar 130 ZS (350 Nm) un astoņu pakāpju Tiptronic pārnesumkārba.

Ar elektrību milzis spēs nobraukt 56 km, bet kopējā distance var sasniegt 1400 km. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš ir 1,8 litri uz 100 km.

No saviem benzīna un dīzeļa brāļiem Q7 hibrīds atšķirsies ar virtuālo kokpitu, kas pirmoreiz tika izmantots jaunajam Audi TT, LED-Matrix gaismu tehnoloģiju (papildmaksa) un jaunās paaudzes MMI multimediju sistēmu, kas tiek piedāvāta kopā ar pieeju globālajam tīmeklim. Tas nozīmē, ka vadītājs saņems jaunāko satiksmes un navigācijas informāciju tiešsaistē un dodoties uz mērķi, varēs izvēlēties kādu no četriem iestatījumiem, kas palīdzēs sasniegt mērķi ar mazāku degvielas patēriņu, tērējot vairāk degvielas, taču lielākā ātrumā utml. Pēc pircēja vēlēšanās automobiļa aprīkojumu varēs papildināt ar Adaptiv Air piekari, kam ražotājs sagatavojis septiņus režīmus.

Audi Q7 e-tron quattro pasūtīšanai kļūs pieejams martā. 

Audi Q7 e-tron quattro

Audi Q7 e-tron quattro

Audi Q7 e-tron quattro

Audi Q7

Audi Q7

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.