Atklāts BOSCH mācību centrs un RTU Automobiļu ekspluatācijas laboratorija

Trešdien, 24. februārī, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Laboratoriju mājā Ķīpsalā tika atklāts uzņēmuma BOSCH mācību centrs, kas darbosies arī kā RTU Automobiļu ekspluatācijas laboratorija. Tajā izvietotās BOSCH izstrādātās autonozares jaunākās tehnoloģijas ļaus veikt RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) studentu un augsti kvalificētu autoservisu darbinieku teorētisko un praktisko apmācību.

Mācību centrā, kurā «Robert Bosch» SIA ir investējusi ap 100 000 eiro, iespējams apgūt modernu automobiļu diagnostikas ierīču apkalpošanu, salona gaisa kondicionēšanas sistēmas un benzīna un dīzeļmotoru iesmidzināšanas sistēmas, kā arī automobiļu elektriskās un elektroniskās sistēmas, kas ir īpaši būtiski, strādājot ar moderniem auto, kas aprīkoti ar daudzām elektroniskajām iekārtām.

«Rēķinoties ar mūsdienu prasībām atbilstošu auto apkopes speciālistu trūkumu, mācību centrs paredzēts gan servisu darbiniekiem, gan RTU studentiem. Profesionāļi pie mums pilnveidos kvalifikāciju un apgūs zināšanas, kas nepieciešamas visdažādākā profila apkopes centros, ieskaitot autorizēto dīleru servisus. Savukārt topošie nozares speciālisti, kas jau drīzā nākotnē būs autoparku un servisu vadītāji, mācīsies strādāt ar aprīkojumu, bez kura pilnvērtīgs moderno automobiļu remonts nav iespējams. Jauno auto diagnostikas iekārtu iespējas ir ļoti plašas, bet, lai tās pilnvērtīgi izmantotu, jābūt zināšanām, kādas agrāk nebija nepieciešamas. Tādēļ Latvijā vajadzēja šādu centru,» stāsta BOSCH klientu servisa konsultants un apmācību vadītājs Igors Putra.

Foto: Publicitātes attēls

RTU ar «Robert Bosch» SIA ir noslēgusi ilgstošas sadarbības līgumu, kas RTU studentiem dos iespēju strādāt ar pašām jaunākajām BOSCH izstrādātajām automobiļu diagnostikas iekārtām.

«Lai arī automobiļu nozares augstākās izglītības studiju programma RTU ir izveidota 1979. gadā un jau no astoņdesmito gadu sākuma RTU sagatavo auto inženierus, tikai šogad esam ieguvuši pirmo laboratoriju, kas projektēta, plānota, uzbūvēta un iekārtota, lai tajā varētu ērti iebraukt vieglie automobiļi un studenti varētu veikt laboratorijas darbus profesionālā vidē. Tas ir ieguvums gan studentiem, gan arī RTU zinātniekiem,» saka RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Jaunā laboratorija ir viena no pirmajām, kas savu darbu sāk pagājušā gada nogalē atklātajā RTU Laboratoriju mājā, kas uzbūvēta RTU studentu pilsētiņā Ķīpsalā. Modernajās laboratorijās būs sarežģītu ekspertīžu veikšanai nepieciešamais aprīkojums, ar ko varēs veikt starptautiskā līmenī konkurētspējīgu zinātnisko darbību un izstrādāt pētījumus Latvijas un citu valstu uzņēmumiem, tādējādi veicinot to konkurētspēju un valsts ekonomisko izaugsmi.

Foto: Publicitātes attēls

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.