Mercedes E klases universāls gandrīz bez maskas (+ foto)

Vācu Auto-Motor-Und-Sport publicējis attēlus, kuros jaunais Mercedes E klases universāls redzams praktiski bez maskas, aiz baltā pārklāja ziņkārīgo skatam slēpjot vien automobiļa aizmugures daļu.

Biznesa klases universāla oficiālā pirmizrāde plānota Parīzes autoizstādē šā gada septembrī un drīz pēc tam Mercedes universāls nonāks arī tirdzniecībā.

Kā raksta vācu medijs, par tehniku un tehnoloģijām šajā gadījumā nav daudz ko stāstīt – kas pieejams E klases sedanam, to varēs atrast arī E klases universālā. Teiktais attiecas gan uz motoriem un palīgsistēmām, gan uz aprīkojuma klāstu un komplektācijām.

Būtiskākā atšķirība slēpjas izmēros jeb pareizāk sākot, bagāžas nodalījuma ietilpībā. Tā kā jaunās un vecās paaudzes (pa labi) universāli novietoti blakus, redzams, ka jaunajam ir straujāk lejupkrītoša jumta līnija un visticamāk arī mazāks bagāžas nodalījuma tilpums, raksta vācu medijs.

Atgādināsim, ka pašlaik pārdošanā esošā E klases universāla piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs – sākot ar 136 ZS (360 Nm) spēcīgu dīzeli un aizmugures riteņu piedziņu līdz pat 585 ZS (800 Nm) jaudīgam benzīna pilnpiedziņas variantam. Cenu amplitūda Vācijā – no 44 625 līdz 121 678 eiro.

E klases modelis kļūs par pirmo Mercedes, kas tiks pie jaunā Štutgartes inženieru izstrādātā četru cilindru dīzeļdzinēja, kas atbildīs RDE (Real Driving Emission Test) normatīviem. Jaunais OM65 dzinējs ir par 34 kg vieglāks, būs jaudīgāks (194 agrāko 170 ZS vietā), patērēs par 13% mazāk degvielas  un radīs mazāk kaitīgo izmešu. Vēlāk OM65 varēs sastapt arī citos Mercedes modeļos.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.