Euro NCAP 2015: jaunākais “Touran” pasludināts par “Labāko klasē”

Jaunais Touran ir saņēmis Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmas (Euro NCAP) balvu kā labākais kompaktās klases minivens. Tas nozīmē, ka Touran ir viens no triecienizturīgākajiem 2015. gada transportlīdzekļiem.

Minivenu saimes jaunākās paaudzes pārstāvis ir izturējis septembrī veiktos Euro NCAP sadursmju testus un saņēmis augstāko piecu zvaigžņu novērtējumu. Vērtējumā tiek ņemti vērā rezultāti četrās kategorijās: pieaugušo pasažieru un bērnu aizsardzība, gājēju drošība un autovadītāja palīgsistēmas.

NCAP testu kritēriji 2015. gadā atkal kļuva stingrāki. Par lielāku uzsvaru uz pasažieru drošību jo īpaši liecina ieviestā automobiļa priekšējās daļas frontālā sadursme ar cietu šķērsli. Touran pierādīja, ka var labi tikt ar to galā: pateicoties optimizētai virsbūves konstrukcijai un tādām standartaprīkojumā iekļautām sistēmām kā elektroniskā trajektorijas stabilizācijas kontrole ESC ar pretstūrēšanas palīgsistēmu, ABS un automātiskā pēcsadursmes bremzēšanas palīgsistēma, tas ir viens no drošākajiem automobiļiem Eiropā.

Liela nozīme ir arī proaktīvajai aizsardzības sistēmai. Tā tiek aktivizēta pirms jebkāda veida sadursmes, lai sadursmes seku mīkstināšanas nolūkā veiktu preventīvus pasākumus. Sistēma ne tikai automātiski nospriego drošības jostas, bet arī uztver automobiļa izslīdēšanas risku un automātiski aizver logus un panorāmas jumtu. Tas nozīmē, ka ir nodrošināts labākais iespējamais pamats galvas un sānu gaisa drošības spilveniem.

Visaugstāk novērtēto transportlīdzekļu sarakstu Euro NCAP publicē katru gadu. Striktie NCAP testi 2015. gadā tika veikti 40 dažādu autoražotāju modeļiem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.