“Terrafugia” ar jaunu lidojošā auto projektu (+ foto, video)

ASV kompānija “Terrafugia,” kas ražo lidojošā auto modeli “Transition,” nākusi klajā ar jaunu projektu “Terrafugia TF-X,” kas būs daudz modernāks un tā lietotājam drošāks.

“Terrafugia TF-X” tiek izstrādāts kopš 2013.gada un kā apgalvo kompānijas pārstāvji, šobrīd ir gatavs makets 1:10, kas veiksmīgi izmēģināts aerodinamiskajā caurulē.

Foto: Publicitātes foto

Ar vertikālās pacelšanās iespēju apgādātajam “Terrafugia TF-X” būs četras sēdvietas, salokāmi spārni un autopilota sistēma, kas garantēs ne tikai pacelšanās un nolaišanās procesu, bet kontrolēs lidojumu, iepriekš izanalizējot laika apstākļus, ņemot vērā attālumu, lidojumam aizliegtās zonas u.c. apstākļus. Uz zemes “Terrafugia TF-X” pārvērtīsies par parastu automobili ar pielaidi koplietošanas ceļiem. Gaisā pilots varēs pārņemt transportlīdzekļa vadību, taču, ja elektronika konstatēs, ka tas neatbild datora raidītajiem signāliem, tiks iedarbināta automātiskās nolaišanā sistēma, pašam sliktākajam gadījumam paredzot izpletņus.

Foto: Publicitātes foto

Par “Terrafugia TF-X” dzinējspēku kalpos hibrīdiekārta ar 300 Zs jaudīgu iekšdedzes dzinēju un diviem 600 ZS jaudīgiem elektromotoriem, kas atbild par pacelšanos un nolaišanos. Gaisā lidojošais auto varēs sasniegt maksimāli 322 km/h un nolidot līdz pat 805 km. “Terrafugia TF-X” izstrāde ilgs 8-12 gadus un nonākot tirgū tas varētu maksāt 300-400 tūkstošus dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Kompānijas pirmais modelis – lidojošais auto “Transition,” ASV ieskaitīts vieglo sporta lidmašīnu klasē. Lai varētu vadīt šādu transportlīdzekli, pilotam jāpabeidz kursi un jānolido 20 stundas. Gaisā Transition attīsta maksimāli 185 km/h un var nolidot līdz pat 787 km.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.