“Audi R8” elektroversija ar autopilotu (+ foto)

Vācijas autobūves kompānija “Audi” izgatavojusi varenauto “R8” elektriskās modifikācijas “e-tron” versiju ar autopilota tehnoloģiju. Koncepts, kas nodēvēts par “R8 e-tron piloted driving,” tiks vests uz Šanhaju, kur piedzīvos pirmizrādi CES jauno tehnoloģiju izstādē.

“R8 e-tron piloted driving” pamatā ir jaunais “R8,” kura konstrukcija, izmantojot īpaši vieglus materiālus padarīt vēl vieglāka. Riteņi un motora pārsegs pārveidots tiktāl, ka cD gaisa pretestības rādītājs sarucis līdz 0,28, bet galveno dzinējspēku veido divi elektromotori, kas stiprinās pie aizmugurējās ass.

Foto: Publicitātes foto

Katrs no abiem e-motoriem attīsta 170 kW jaudu un 460 Nm griezes momentu, kas ir pietiekami, lai elektriskais varenauto ar kopējo jaudu 462 ZS un 920 Nm varētu paātrināties no vietas līdz simtam 3,9 sekundēs un sasniegt maksimālo ātrumu 210 vai 250 km/h atkarībā no uzmontētajām riepām.

Enerģiju “Audi” varenauto uzglabā 92 kilovatstundu T-veida akumulatoru blokā. To konstrukcijai izmantota jauna tehnoloģija, kas enerģijas krājumus ļauj atjaunot nepilnu divu stundu laikā, kā arī nodrošina krietni garāku nobraucamo distanci – 450 kilometrus (agrāk 250).

Foto: Publicitātes foto

Pateicoties lāzera skenerim, vairākām videokamerām un sensoriem automobiļa priekšpusē un aizmugurē, Šanhajas prototips spēj pārvietoties patstāvīgi un daudzās situācijās iztikt bez cilvēka palīdzības.

Par pirmo “Audi” sērijveida automobili, kam jau no rūpnīcas tiks iebūvēta autopilota tehnoloģija, kļūs jaunās paaudzes “A8,” ko sagaidīsim 2017.gadā.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.