Šogad avārijas bedru remonts izmaksājis gandrīz 145 000 eiro

Šogad avārijas bedres ir salabotas gandrīz 2650 kvadrātmetru (m2) platībā un bedru remonts ir izmaksājis gandrīz 145 000 eiro, aģentūru LETA informēja “Latvijas autoceļu uzturētājā” (LAU).

Kā skaidro uzņēmumā, ziemas sezonas laikā LAU remontē satiksmei bīstamās jeb tā saucamās avārijas bedres.Avārijas bedru remonta galvenais uzdevums ir novērst avārijas situācijas un nodrošināt satiksmes drošību.

Patlaban LAU resursi esot pietiekami, lai nodrošinātu avārijas bedru remontu uz valsts autoceļiem. Uz augstākās uzturēšanas klases autoceļiem jeb A klases ceļiem avārijas bedres tiek salabotas 24 stundu laikā, B uzturēšanas klases autoceļiem – piecu diennakšu laikā, C uzturēšanas klases autoceļiem – nedēļas laikā un uz D uzturēšanas klases autoceļiem – divu nedēļu laikā.

Masveida bedrīšu remonts tiks uzsākts, kad iestāsies tehnoloģijai atbilstoši laika apstākļi, proti, diennakts vidējā gaisa temperatūra būs virs plus 5 grādiem pēc Celsija.

LAU aicina autovadītājus zvanīt uz Satiksmes informācijas centra diennakts tālruni 8000 5555 un informēt paravārijas bedrēm uz valsts autoceļiem.

Satiksmei bīstamās bedres parametri – laukums ir lielāks par 0,1 m2 un tā ir dziļāka par pieciem centimetriem.

LAU skaidro, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra dienas laikā ir virs nulles un naktī zem nulles pēc Celsija, uz autoceļiem pastiprināti veidojas bedres. Tāpat uzņēmumā uzsver, ka bedru veidošanās ir atkarīga no dažādiem faktoriem – mitruma daudzuma uz autoceļa, satiksmes intensitātes, autoceļa seguma vecuma un citiem. Vienlaikus uzņēmumā nekomentē, vai avārijas bedru lāpīšana šogad ir intensīvāka nekā iepriekšējos gadus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.