Šorīt atsevišķus reģionālos ceļus klāj sniegs un apledojums

Šorīt braukšanas apstākļi pa valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, bet atsevišķus reģionālos ceļus klāj sniegs un apledojums, aģentūru LETA informēja “Latvijas Valsts ceļi” (LVC).

Pa valsts galvenajiem autoceļiem braukšana ir apgrūtināta tikai ceļu posmos no Varakļāniem līdz Terehovai un no Grebņevas līdz Špoģiem. Savukārt pa reģionālajiem ceļiem braukšana apgrūtināta Krāslavas, Rēzeknes, Alūksnes un Madonas apkaimēs.

Gaisa temperatūra šorīt ir no mīnus 1 līdz plus 2 grādiem. Vidzemē atsevišķos rajonos novērota migla un vietām nedaudz snieg. Saskaņā ar metroloģisko prognozi diena pārsvarā paies bez nokrišņiem, bet pievakarē daudzviet gaidāmi nokrišņi slapja sniega un sniega veidā. Veidosies arī apledojums.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 155 “Latvijas autoceļu uzturētāja” (LAU) ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot no plkst.3 naktī, veic slideno posmu kaisīšanu.

LVC aicina autovadītājus braukt uzmanīgi un izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Tāpat LVC informē, ka no 6. līdz 8. februārim Liepājas un Kuldīgas apkārtnēs, norisināsies FIA Eiropas Rallijačempionāta otrais posms un Latvijas Rallija čempionāta posms “Rally Liepāja”. Tāpēc šodien ar satiksmes ierobežojumiem jārēķinās Kuldīgas un Kalvenes apkārtnēs, savukārt rīt, 8. februārī, Liepājā un Aizputes apkārtnē.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.