Šorīt sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu visā valsts teritorijā

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu visā valsts teritorijā.

Apmierinoši braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir Kurzemē, posmos no Grobiņas līdz Liepājai, no Usmas līdz Ventspilij un no Liepājas līdz Rucavai, bet uz reģionālajiem ceļiem Ventspils apkārtnē. Gaisa temperatūra no – 2ºC līdz +3ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, vietām stipri. Centrālajos un austrumu rajonos iespējams putenis, kura laikā redzamība samazināsies no 500–1000 metriem.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 179 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no trijiem rītā, veic slideno posmu kaisīšanu un piesnigušo brauktuvju tīrīšanu.

Atgādinām, ka valsts autoceļu uzturēšana ziemā tiek veikta prioritārā kārtībā un tie sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs – A (augstākā), A1, B, C un D (zemākā) atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa, plānotā (pieejamā) finansējuma un sociālekonomiskās nozīmes.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.