Sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu visā valsts teritorijā

Va/s Latvijas Valsts ceļi informē, ka šorīt sniegs un apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu visā valsts teritorijā.

Apmierinoši braukšanas apstākļi ir vien ceļa posmos no Bīriņu pagriezienam līdz Ainažiem, no Siguldas līdz Līgatnei un no Liepājas līdz Rucavai. Gaisa temperatūra no – 6ºC līdz +2ºC. Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā brīžiem gaidāms sniegs, slapjš sniegs, vietām putenis.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt ir iesaistītas 165 va/s Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības, kas, sākot jau no trijiem rītā, veic slideno posmu kaisīšanu un brauktuvju attīrīšanu no sniega.

Atgādinām, ka valsts autoceļu uzturēšana ziemā tiek veikta prioritārā kārtībā un tie sadalīti piecās ziemas uzturēšanas klasēs – A (augstākā), A1, B, C un D (zemākā) atkarībā no ceļu klasifikācijas, satiksmes intensitātes, seguma tipa, tehniskā stāvokļa, plānotā (pieejamā) finansējuma un sociālekonomiskās nozīmes. 

Jāatceras to, ka ceļu uzturētāju darbība nevar novērst ceļu apledošanu, bet gan vērsta uz bīstamo braukšanas apstākļu uzlabošanu normatīvajā laikā, tāpēc jārēķinās ar to, ka faktiskā satiksmes situācija ziemā var mainīties ļoti strauji.

Aicinām autovadītājus būt piesardzīgiem, izvēlēties laikapstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, kā arī ievērot lielāku distanci starp priekšā braucošiem transportlīdzekļiem.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.