Policijas reidos salīdzinoši nedaudz aizturētu iereibušu autovadītāju; reidi notiks līdz 5.janvārim

Pirms Jaungada brīvdienām sarīkotajos policijas reidos pagaidām aizturēts salīdzinoši neliels skaits iereibušu autovadītāju.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā, vakar policija noķērusi 12 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies reibumā. Visvairāk šādi autovadītāji – pa četriem – tika aizturēti Kurzemē un Vidzemē, kur uz Vidzemes šosejas vakar vakarā tika sarīkots plašs reids, pārbaudot teju visas garām braucošās automašīnas. Divi iereibuši autovadītāji aizturēti Zemgalē, bet pa vienam – Latgalē un Rīgas apkārtnē.

Policija vakar aizturējuši 135 autovadītājus, kuri, neskatoties uz slikto ceļu stāvokli, pamanījās pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu. Visvairāk – 69 – ātruma pārkāpēji aizturēti Zemgalē, 24 – Rīgas apkārtnē, 17 – Latgalē, 16 – Vidzemē, bet Kurzemē – vien 9.

Foto: iAuto

Valsts policija arī šodien uz ceļiem turpinās rīkot reidus. Policija turpinās uzraudzīt, vai autovadītāji nav sēdušies pie stūres alkohola reibumā, kā arī sekot līdzi tam, vai tiek ievērots atļautais braukšanas ātrums un citi ceļu satiksmes noteikumi.

Neskatoties uz policistu centieniem vairot drošību uz ceļiem, aizvien ir gana daudz neapdomīgu satiksmes dalībnieku. Pagājušās brīvdienas liecina, ka, sākot no 23.decembra, notikuši 382 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 40 cilvēki, bet seši gāja bojā. 993 transportlīdzekļu vadītāji bija pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, bet 73 bija sēdušies pie stūres alkohola reibumā.

Masveida reidos policija seko līdzi ne tikai transportlīdzekļu vadītājiem, bet arī tam, lai gājēji un velosipēdisti pa ceļu pārvietotos droši un būtu labi pamanāmi pārējiem satiksmes dalībniekiem.

Policija atgādina transportlīdzekļu vadītājiem izvēlēties ziemas apstākļiem atbilstošu transportlīdzekļu vadīšanas stilu un nepārsniegt atļauto braukšanas ātrumu, lai nepieciešamības gadījumā laikus varētu transportlīdzekli apturēt un izvairīties no iespējamā negadījuma.

Reidi notiks līdz 5.janvārim.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.