Daugavpilī avāriju ar bojāgājušajiem izraisījušajam autovadītājam aizliegts izbraukt no valsts (+ video)

Daugavpilī alkohola reibumā ceļu satiksmes negadījumu, kurā gāja bojā bērns un divi pieaugušie, izraisījušajam autovadītājam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – aizliegums izbraukt no valsts un atrašanās noteiktā dzīvesvietā.

Foto: Ekrānšāviņs no youtube.com

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, saistībā ar notikušo sāktais kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas – par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, ja tas izdarīts alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Foto: Ekrānšāviņs no youtube.com

Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jau ziņots, ka 9.novembrī ap plkst.21.40 Daugavpilī, Lielā ielā, kāds 1975.gadā dzimis vīrietis, atrodoties alkohola reibumā pie stūres, vadīja automašīnu “Opel Astra” un, netiekot galā ar tā vadību, nobrauca no ceļa un ietriecās metāla nožogojumā.

No gūtajām traumām notikuma vietā nomira automašīnas pasažieri – 2011.gadā dzimusi meitene, 1972.gadā dzimis vīrietis un 1963.gadā dzimusi sieviete.

Pārbaudes gaitā autovadītāja organismā konstatētas 2,79 promiles alkohola.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.