Autovadītājam, kurš ar 1000 eiro mēģināja atpirkties no policijas ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis

Autovadītājam, kurš 30.oktobrī Jēkabpilī piedāvāja policijas darbiniekiem 1000 eiro kukuli, lai izvairītos no saukšanas pie atbildības likumā paredzētajā kārtībā, piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis – paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece, patlaban minētā lieta nodota Jēkabpils prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Jau ziņots, ka 30.oktobra vakar īsi pēc plkst.18 Jēkabpilī policijas darbinieki apturējuši automašīnu “Toyota Corolla”, kuru vadījis kāds 1953.gadā dzimis vīrietis. Pārbaudes gaitā autovadītāja organismā konstatēta 1,86 promiles alkohola. Lai izvairītos no atbildības, vīrietis mēģinājis dot policistiem 1000 eiro.

Pret likumpārkāpēju sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas par kukuļa nodošanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Strādājot pastiprināti kukuļdošanas apkarošanas jomā, šogad Zemgalē policisti aizturējuši jau 80 autovadītājus, pret kuriem sākti kriminālprocesi par kukuļdošanu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.