Ceļu policijai plāno iegādāties 20 automašīnas un 20 motociklus

Valdība rīt plāno lemt par naudas piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 1,16 miljonu eiro apmērā Iekšlietu ministrijai (IeM), lai iegādātos operatīvos transportlīdzekļus Ceļu policijai – 20 automašīnas un 20 motociklus.

Vēl 1,3 miljonus eiro varētu pārdalīt no IeM līdzekļiem, žurnālistiem pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Jaunas automašīnas un motocikli nepieciešami arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē pasākumu nodrošināšanai, proti, transportlīdzekļu kolonnu pavadīšanai.

Kā žurnālistiem skaidroja IeM parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, Ceļu policijai nepieciešami trafarēti operatīvie transportlīdzekļi un tos nevar iznomāt.

Kā liecina valdības rīkojuma projekts, šis finansējums 2,5 miljonu eiro apmērā nepieciešams arī transportlīdzekļu apdrošināšanai un 108 komplektu motociklistu ekipējuma iegādei.

Prezidentūras laikā Valsts policijai būs jānodrošina ap 200 dažāda līmeņa un satura pasākumu, kuru laikā būs jāveic ES valstu līderu, dažādu ekspertu un nozaru ministru, kā arī delegāciju drošības pasākumu nodrošināšana, tiek skaidrots IeM valdībai iesniegtajos dokumentos.

Prezidentūras laikā notiks ES un trešo valstu daudzpusējas sanāksmes, tostarp Austrumu partnerības samits, kura laikā vienlaicīgi būs jāpavada līdz 45 transportlīdzekļiem lielas kolonnas. Visa samita norises laikā visām delegācijām būs jānodrošina netraucēta un droša pārvietošanās policijas eskorta pavadībā.

Noslēdzoties prezidentūrai, iegādātās automašīnas un motocikli tiks izmantoti ceļu satiksmes uzraudzības veikšanai, norādīts valdībai iesniegtajos dokumentos.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.