Salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad palielinājies avārijās bojā gājušo skaits

Šogad līdz 13.jūnijam ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši jau 77 cilvēki, kas ir par 20 personām vairāk nekā analoģiskā periodā pērn, šodien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē sacīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

Krapsis padomes sēdes dalībniekiem norādīja, ka pārsvarā bojā gājušie ir jaunieši, bet par nelaimes gadījuma cēloņiem kalpojusi sēšanās pie auto stūres alkohola reibumā, kā arī ātruma pārsniegšana. Vienlaikus Krapsis norādīja, ka būtisks avāriju izraisīšanas un traģisko seku iemesls ir pārgalvība, kas saistāma ar autovadītāju salīdzinoši mazo gadu skaitu un automašīnas vadīšanas pieredzes nelielo apjomu.

Šogad kopējais ceļu satiksmes negadījumu skaits esot samazinājies, taču par 2% ir palielinājies iesaistīto personu un cietušo skaits, minēja Prevencijas pārvaldes priekšnieks.

Foto: iAuto.lv

Savukārt samazinājumu valsts policija novērojusi to autovadītāju, kuri pie stūres sēdušies alkohola reibumā, skaitā. Pērn līdz jūnija vidum policija bija fiksējusi 1773 automašīnas vadīšanas alkohola reibumā gadījumus, bet šogad līdz 13.jūnijam policija notvērusi 1684 dzērājšoferus.

Pieaugumu policija pirmajā pusgadā novērojusi atļautā braukšanas ātruma pārkāpumu jomā, kur pārkāpumu skaits, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, ir audzis par vairāk nekā 8000 – no 40 411 ātruma pārkāpējiem 2013.gada 1.janvārim līdz 13.jūnijam līdz 48 252 ātruma pārkāpējiem analoģiskā periodā šogad.

Krapsis norādīja, ka policijas aktivitātes dažādajos darbības segmentos ir bijušas rezultatīvas. Vienlaikus viņš izteica cerību, ka jau tuvākajā laikā uz Latvijas ceļiem parādīsies fotoradari, kas būs liels atspaids policijas ikdienas darbam un noslodzei. Policija paredz, ka pēc fotoradaru izvietošanas situācija uz Latvijas ceļiem uzlabosies.

Jau ziņots, ka patlaban tiek plānots, ka uz ceļiem tiks uzstādīti gan tā saucamie doplera tipa, gan lāzera tipa fotoradari. Konkrēto 20 vietu izvērtējums ir noticis, pieaicinot gan atbildīgās nozares vadošās valsts institūcijas, gan privātā sektora attiecīgās jomas ekspertus.

Valdība maija beigās atbalstīja CSDD valdes priekšlikumu novirzīt uzņēmuma 996 010 eiro peļņas daļu stacionārofotoradaru iegādei.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina CSDD mājaslapā publiskotā karte.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.