Pavasarī un vasarā 30% gadījumu problēmas uz ceļa sagādā auto dzinējs

30% gadījumu no tehniskās palīdzības izsaukumiem pavasara un vasaras sezonā iemesls ir noslāpis auto dzinējs. Tā, analizējot tehniskās palīdzības dienesta datus, secinājusi apdrošināšanas sabiedrība ERGO.

Pieaug arī to gadījumu skaits, kad nepieciešama palīdzība caurdurtas riepas vai bojāta riteņa dēļ. Pavasara un vasaras periodā ar to saistīti 15% izsaukumu. Vienlaikus, tuvojoties vasarai, samazinās izsaukumi pēc ceļu satiksmes negadījumiem, lai gan to dēļ tehniskā dienesta palīdzība joprojām nepieciešama vismaz 20% gadījumu.

“Pavasara un vasaras sezonā ik gadu tehniskā palīdzība dažādu iemeslu dēļ tiek izsaukta mazāk nekā ziemā. Piemēram, pagājušā gada vasarā attiecībā pret aizvadīto ziemu izsaukumu skaits bijis par 52% mazāks. Tomēr kopumā izsaukumu skaits ik gadu mēreni pieaug, jo autovadītāji arvien vairāk novērtē tehniskās palīdzības sniegtās priekšrocības,” stāsta Ivars Vismanis, ERGO atlīdzību nodaļas vadītājs.

Dzinēja noslāpšanu var izraisīt dažādi apstākļi, taču galvenokārt vainojama nepienācīgi veikta vai vispār izlaista auto tehniskā apkope, problēmas ar akumulatoru, kā arī neuzmanība, uzpildot degvielu – 5% gadījumu iemesls ir paša šofera ielieta nepareiza degviela vai vispār aizmirsta degvielas uzpilde.

Transportlīdzekļa tehniskā apkope veicama regulāri un jo īpaši tad, ja auto, iestājoties pavasarim, tikko atgriezies satiksmē. Daudzi auto īpašnieki savus transportlīdzekļus dažādu iemeslu dēļ ziemā nemaz nelieto, tāpēc pavasarī, pirms atsākt ar to braukt, ir jāveic pilna apkope, lai nebūtu jāpiedzīvo nepatīkami pārsteigumi uz ceļa. 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.