Vētra brīvdienās vislielākos postījumus auto un īpašumam nodarījusi Kurzemē

Latvijā lielākā apdrošinātāja BALTA (RSA Grupa) atlīdzību pieteikumu zvanu centra operatīvā informācija liecina, ka līdz ar darba nedēļas atsākšanos turpina pienākt klientu zvani par brīvdienas piedzīvotās vētras noradītajiem postījumiem. Pašreizējā informācija liecina, ka vēja brāzmas vislielākos bojājumus nodarījušas Kurzemes reģionā. Liepājā, Kuldīgā, Ventspilī un citur cietušas gan automašīnas, gan arī īpašums, piecām ēkām vēja dēļ daļēji norauti jumti.

Foto: iAuto.lv

„Brīvdienās piedzīvotā vētra lielākoties skārusi automašīnas un īpašumus, īpaši saimniecības ēkas, kurām norautas jumta daļas. Interesanti, ka no vēja cietuši dažāda materiāla jumti – šindeļa, šīfera, metāla lokšņu, dakstiņu. Ventspilī reģistrēti divi gadījumi, bet Kuldīgā brāzmas spēcīgi bojājušas trīs ēkas. Šobrīd esam saņēmuši atlīdzību pieteikumus arī par četrām bojātām automašīnām Kurzemē, kurām stipro brāzmu dēļ uzkrituši koku zari vai vēja norautas ēku daļas. Tāpat bojāti arī žogi, kuriem uzkrituši vēja izgāzti koki. Šobrīd vēl ir pāragri noteikt zaudējumu apmēru, taču lēšams, ka zaudējumu atlīdzināšanai varētu būt nepieciešami vairāki tūkstoši eiro, tāpat prognozējam, ka atlīdzību pieteikumi par vētru brīvdienās vēl turpinās ienākt vairākas dienas,” skaidro BALTA atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Lai arī pēc sinoptiķu prognozēm lielākās vētras ir aiz muguras, Ingus Savickis uzsver, ka šajās dienās sniegs un neparasti ziemīgie laikapstākļi prasa papildu uzmanību un koncentrēšanos no autovadītāju puses. Viņš atgādina, ka autovadītājiem īpaši nepieciešams parūpēties par laikapstākļiem atbilstošām riepām, lai nepieciešamības gadījumā spētu droši pārvietoties arī pa slidenu ceļa segumu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.