Rekordlielos apmēros turpina zagt auto spoguļus, piedāvā bezmaksas marķēšanu

Šī gada pirmajos divos mēnešos sasniegts lielākais visu laiku rekords auto spoguļu zādzību ziņā, kas, salīdzinot ar iepriekšējiem četriem gadiem, ir vidēji četras reizes lielāks. Tāpēc autovadītājiem līdz ar KASKO polises iegādi tiek piedāvāta bezmaksas auto spoguļu marķēšana.

Foto: iAuto.lv

„Šī gada pirmajos divos mēnešos If Apdrošināšanā reģistrēts visu laiku lielākais auto vandālisma gadījumu skaits, kuru vidū lielākā daļa ir tieši auto spoguļu zādzības. Tāpēc, lai dotu savu pienesumu nelegālā tirgus „apgrozījuma” mazināšanā, piedāvājam visu modeļu BMW un Mercedes-Benz, arī Lexus RX un Porsche Cayenne, Audi Q sērijas krosoveriem, kā arī Toyota Land Cruiser automašīnām bezmaksas auto spoguļu marķēšanu,“ informē If Apdrošināšana KASKO produkta vadītāja Kaspars Duburs.

2014.gada janvārī un februārī If Apdrošināšana atlīdzību daļā saņemti 152 klientu atlīdzību pieteikumi par dažādiem autovandālisma gadījumiem, no kuriem lielākā daļa – 121 pieteikums – ir par nozagtiem auto spoguļiem. Savas līderpozīcijas joprojām nav zaudējuši BMW auto spoguļi (vairākums ir X5 modeļi), kas veido 38% no visiem nozagtajiem auto spoguļiem. Tāpat nemainīgi augsts ir arī Mercedes-Benz un Lexus spoguļu zādzību skaits.

Vidējais klientiem kompensētais atlīdzības apmērs ir 670 eiro – tas svārstās no 126 eiro par spogulīšu zādzību automašīnai SAAB 9-3 līdz 1563 eiro automašīnai Mercedes-Benz. Savukārt Porsche Cayenne spogulīšu nomaiņa ir izmaksā 900 – 1000 eiro.

Auto spoguļu zādzības joprojām ir ienesīga nodarbe, jo spogulis ir viegli nozogama auto detaļa ar salīdzinoši lielu vērtību, un, kā zināms, profesionāli zagļi spoguļu stikliņus var nozagt dažu sekunžu laikā. Turklāt autoīpašnieki, kuru auto nav apdrošināti, veido pateicīgu klientūru gan autozagļiem, gan autoservisiem, kas piedāvā uzstādīt lietotus auto spoguļus.

Auto spogulīšu marķēšana tiek piedāvāta sadarbībā ar auto servisa centru „Autonams“.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.