Vairums iedzīvotāju vēlētos vairāk ceļu policijas reidu

83% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju uzskata par nepieciešamu Ceļu policijai biežāk rīkot reidus uz ceļiem, liecina kompānijas TNS un telekanāla LNT kopīgi veiktais pētījums.

Foto: iAuto.lv

37% no aptaujas dalībniekiem norādījuši, ka reidi noteikti rīkojami biežāk, bet 46% – ka reidi, visdrīzāk, jārīko biežāk.

Savukārt desmitā daļa jeb 11% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neuzskata, ka Ceļu policijai reidi uz ceļiem būtu jārīko biežāk. No visiem respondentiem 8% atbildējuši “drīzāk nē”, bet 3% – pilnīgi noliedzoši. 6% iedzīvotāju uz jautājumu, vai reidi rīkojami biežāk, nav snieguši konkrētu atbildi.

Jautājumā par fotoradaru efektu uz dzērājšoferiem mazāk nekā viena trešdaļa jeb 29% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka stacionāro fotoradaru uzstādīšana uz Latvijas ceļiem dos labākus rezultātus cīņā pret autovadītāju sēšanos pie stūres reibumā.

Lielākā daļa jeb 66% pauž viedokli, ka stacionāro fotoradaru uzstādīšana uz Latvijas ceļiem nedos labākus rezultātus cīņā pret iereibušiem autovadītājiem.

5% iedzīvotāju uz jautājumu par stacionāro fotoradaru rezultātiem attiecībā pret dzērājšoferiem nav norādījuši konkrētu atbildi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.