Apledojuma un miglas dēļ apgrūtināta braukšana visā Latvijā

Apledojuma un miglas dēļ apgrūtināta braukšana pa valsts un reģionālajiem autoceļiem ir visā Latvijas teritorijā, liecina ceļu uzturētāju “Latvijas valsts ceļi” informācija.

Šorīt apgrūtināta braukšana Vidzemē ir uz autoceļiem Rīga – Ainaži, Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene), Inčukalns – Valmiera – Igaunijas robeža (Valka).

Tāpat apgrūtināta braukšana ir Pierīgā un uz Rīgas apvedceļa (Baltezers – Saulkalne) un Rīgas apvedceļš (Salaspils – Babīte).

Kurzemē ir jāuzmanas uz autoceļiem Rīga – Ventspils, Rīga – Skulte – Liepāja, Rīga – Ventspils, Liepāja – Lietuvas robeža (Rucava), Talsi – Stende – Kuldīga un Līgas – Kandava – Veģi.

Savukārt virzienā uz Latgali apgrūtināta braukšana ir uz autoceļiem Jēkabpils – Rēzekne – Ludza – Krievijas robeža (Terehova), Rēzeknes apvedceļš, Rēzekne – Gulbene un Pļaviņas – Gulbene.

Pa reģionālas nozīmes ceļiem šorīt apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Rīgas, Bauskas, Dobeles, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Madonas, Ogres, Preiļu, Rēzeknes, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnēs.

Kā norāda ceļu uzturētāji, sasalstot uz brauktuves esošajam mitrumam, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulle grādiem, var veidoties apledojums, jeb tā saucamais “melnais ledus”, kuru ir īpaši grūti pamanīt. Šādos apstākļos paaugstinātas apledošanas riska vietas ir tilti un ceļu pārvadi, kā arī ceļu posmi ūdenstilpju un mežu tuvumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.