Ogres policistu tiesās par traģiskas avārijas izraisīšanu

Ogres rajona tiesa šā gada 11.augustā plāno skatīt krimināllietu pret Ogres pašvaldības policistu Juri Lauzumu, kurš apsūdzēt traģiskas avārijas izraisīšanā pagājušā gada februārī.

Lauzums apsūdzēts pēc Krimināllikuma 260.panta 2.daļas par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tā rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Kā vēsta LTV raidījums “De facto”, pašvaldības policijas vecākā inspektora Lauzuma un kārtībnieka Arta Antonova patruļmašīna pērnā gada 28.februārī kādā krustojumā Ogrē saskrējās ar automašīnu “VW Golf”, kā rezultātā “VW Golf” vadītājs mira notikuma vietā. Ogres novada pašvaldības policija izmeklēja negadījumu un uzskatīja, ka policisti nav vainīgi – policijas patruļa ar bākugunīm un skaņas signālu steigusies uz patversmi pēc suņu ķērāja, un autovadītājs nav devis ceļu. Suņu ķērājs bijis vajadzīgs, jo pašvaldības policijas priekšnieks bija telefoniski ziņojis, ka pie Ogres 1.vidusskolas klaiņo agresīvs suns.

Savukārt krimināllietas izmeklētāji konstatēja, ka pašvaldības policijas automašīnas ātrums bija ne mazāk par 128 kilometriem stundā. Prokuratūra uzskata, ka operatīvajam transporta līdzeklim nebija pamata lietot bākugunis un skaņas signālu un traukties tādā ātrumā. Pērnā gada 29.novembrī krimināllieta par satiksmes negadījumu nosūtīta tiesai.

Tikmēr Valsts policijas 95.gadadienā lauzums apbalvots par godprātīgu un profesionālu darbu, par ko sašutuši avārijābojā gājušā vīrieša radinieki.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.