Autovadītāji par OCTA termiņu paļaujas uz apdrošinātāja atgādinājumu

Latvijā teju puse (48%) autovadītāju par OCTA apdrošināšanas polises iegādi vai polises termiņa atjaunošanu paļaujas uz apdrošinātāja atgādinājumu. Par to liecina Swedbank P&C Insurance veiktā autovadītāju aptauja. 23% aptaujāto atzinuši, ka paši seko līdzi OCTA polises termiņa beigām, bet 1% respondentu par polises iegādi regulāri aizmirst.

Foto: Publicitātes attēls

Kopumā 18% autovadītāju atzīst, ka viņiem ir gadījies piemirst par OCTA jeb sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanas iegādi. Vairumā gadījumu gan tas noticis reti – vienu vai divas reizes, liecina aptaujas dati. Biežāk nekā vidēji atjaunot/iegādāties OCTA piemirstas autovadītājiem vecumā no 40-49 gadiem (30%).

Foto: Publicitātes attēls

Vērtējot respondentus pēc viņu ienākumiem, secināms, ka cilvēki ar ienākumiem virs 900 eiro mēnesī salīdzinoši vairāk (29%) paši seko līdzi OCTA polises termiņa beigām. Cilvēki ar vidējiem ienākumiem (500 līdz 700 eiro mēnesī) vairāk paļaujas uz apdrošinātāju atgādinājumu par OCTA polises termiņa beigām.

Saskaņā ar likumu, lai piedalītos ceļu satiksmē, OCTA apdrošināšana ir obligāta. Sods par piedalīšanos ceļu satiksmē bez OCTA apdrošināšanas ir no EUR 85 līdz 115, kā arī tiek piešķirti 2 pārkāpumu uzskaites punkti.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.