Aukstais laiks kāpinājis pieprasījumu pēc auto akumulatoriem

Auto rezerves daļu tirgotāja SIA “Ape Motors” pārstāvis Mairis Levans atzina, ka pieprasījums pēc akumulatoriem, iestājoties aukstajam laikam, ir būtiski audzis. “Varētu pat teikt, ka tas noticis sprādzienveidīgi,” piebilda eksperts.

Arī automašīnu riepu un akumulatoru vairumtirgotāja SIA “Latakko” pārstāve Jeļena Kozlova norādīja, ka sala iestāšanās klientus mudinājusi aktīvāk nekā citkārt vērsties “Latakko” veikalos, lai iegādātos jaunus akumulatorus.

Pēc Kozlovas teiktā, aptuveni divas trešdaļas autovadītāju iegādājas dārgākos jeb “Premium” klases akumulatorus, bet viena trešdaļa – lētākos jeb budžeta klases akumulatorus.

Savukārt Levans apstiprināja, ka “Ape Motors” klienti lielākoties izvēlas dārgākus, bet zināmus un uzticamākus akumulatoru zīmolus.

Jau ziņots, ka no šā gada 15.janvāra sals valdīja visā Latvijas teritorijā, 18. un 19.janvārī vidējā gaisa temperatūra bija astoņus grādus zem normas, bet naktī uz 19.janvāri pirmo reizi šoziem minimālā gaisa temperatūra noslīdēja zem mīnus 20 grādiem. Otrajā dekādē zemākā gaisa temperatūra fiksēta Zosēnos – mīnus 20,6 grādi. Desmit dienu laikā, svārstoties visai ievērojamā diapazonā, dekādes vidējā gaisa temperatūra kopumā Latvijā bija 2,3 grādus zemāka par normu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.