Valdība atbalsta pārrobežu tiešsaistes informācijas apmaiņu par ceļu satiksmes drošības noteikumu pārkāpumiem

Valdība šodien atbalstīja noteikumu projektu, kas paredz, ka informācijas apmaiņa starp transportlīdzekļu reģistriem notiks tiešsaistes datu pārraides režīmā, tādējādi veicinot pārrobežu informācijas apmaiņu par ceļu satiksmes drošības noteikumu pārkāpumiem.

Noteikumu projekts paredz precīzu informācijas pieprasījuma un atbildes uz pieprasījumu saturu.

Līdz šim nepastāvēja regulējums, ar ko veicinātu pārrobežu informācijas apmaiņu par ceļu satiksmes drošības noteikumu pārkāpumiem. Ceļu satiksmes likums nosaka pamatprincipus informācijas apmaiņai, un likums pilnvaro Ministru kabinetu noteikt precīzu informācijas apmaiņas kārtību, skaidro Satiksmes ministrijā.

Tiek plānots, ka gadā tiks sastādīti 4200 protokoli – lēmumi ārzemniekiem par pārkāpumiem ceļu satiksmē, kas fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem. Vidējais piemērojamais naudas sods par vienu protokolu lēmumu – 20 eiro. Plānotie ieņēmumi no ārzemniekiem piemērotajiem un samaksātajiem naudas sodiem gadā ir 84 000 eiro.

2014.gadā ieņēmumi plānoti desmit mēnešos (sodu nomaksa notiek vismaz ar mēneša nobīdi pēc soda piemērošanas). Kopējie ieņēmumi veidos 70 000 eiro.

Pasākumu realizācijai izdevumi Iekšlietu ministrijai 2014.gadā plānoti 200 171 eiro, bet turpmāk ik gadu 7000 eiro. Valsts policijai savukārt plānotie izdevumi ir 43 000 eiro.

Foto: freefoto.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.