Astoņi Latvijas Gada auto 2014 finālisti

Noslēdzies konkursa „Latvijas Gada auto 2014” priekšbalsojums. No 30 žūrijas biedriem tajā piedalījās 29. Diemžēl Ivars Caune netika uz pēdējo testa braucienu un tādēļ neizpildīja obligāto nosacījumu izbraukt ar visiem pretendentiem.

Kopā iespējamas bija 29 balsis. Lai neietekmētu fināla sacensību 7. decembrī, katra auto iegūto punktu skaits netiks nepublicēts. Taču varam atklāt, ka astotnieka robeža bija 10 balsis, un uz tās satikās trīs pretendenti: „Nissan Note”, „Opel Mokka/Chevrolet Trax” un „Volkswagen Golf Variant”. Tomēr atkārtotā balsojumā par astoto vietu uz finālu uzvarēja „Golf Variant”.

Pirmajā balsojuma kārtā pārliecinoši iekļuva septiņi pretendenti.

Latvijas Gada auto 2014 finālists Audi A3 Limousine

„Audi A3 Limousine”

Jau gadus desmit žūrija ir principiāli vienojusies, ka ļoti dārgus auto uz konkursa galveno titulu nevirza, atstājot tiem papildnomināciju, kura agrāk sauca „komfortablākais”, bet kopš šī gada – „Gada Premium auto 2014”. Tomēr Audi valdzinājumam, kā redziet, pretī turēties neesam spējuši. Perfekta gaita, izcila dinamika, interjera un ārējā tēla šarms. Un tā cena nemaz nav kosmiska.

Latvijas Gada auto 2014 finālists Honda CR-V

Honda CR-V

„Honda CR-V” ir vienīgais no Latvijā tik populārās un konkursā plaši pārstāvētās vidēja izmēra „krosoveru” grupas, kurš iekļūst finālā. Godīgi sakot – tas ir pārsteigums, jo spilgtu novitāšu te mazāk nekā „Ford Kuga”, „Toyota RAV4” vai „Subaru Forester”. Drīzāk otrādi – mierīgs, atturīgs, vienkārši solīds auto. Acīmredzot tās arī ir īpašības, ko šajā pulciņā žūrija meklējusi visvairāk.

Latvijas Gada auto 2014 finālists Mazda 6

Latvijas Gada auto 2014 finālists Škoda Octavia

„Mazda 6” un „Škoda Octavia”

Vidējā klase. Komforts tuvs augstākajam līmenim, cena ap 20 000 eiro. Ko citu meklē sevi cienošs latvietis? Laikam tādēļ finālā tikuši abi šīs klases pārstāvji, un ārkārtīgi interesanti būs uzzināt, kuru lēmēji augstāk liks galīgajā vērtējumā, jo visas gaitas un dinamikas īpašības abiem šķiet līdzīgas. Subjektīvais vinnēs tehnisko?

Latvijas Gada auto 2014 finālists Opel Ampera

„Opel Ampera”

Gandrīz vienprātīgs spriedums – šis laikam (un diemžēl) nav 2014. gada auto. Šis ir nākotnes auto. Lai gan ne augstāko atzīmi likt, ne nākamgad to pirkt neviens no žūrijas negatavojas (galvenokārt – cenas dēļ), tomēr šķirties pirms fināla ļoti negribas.

Latvijas Gada auto 2014 finālists Peugeot 308

„Peugeot 308”

Francija uzvar Japānu? Tā varam jautāt ne tikai kompaktklases sakarā, kur „308” lauvēns atstāja aiz fināla robežas leģendārās „Corolla” markas jaunāko modeli. Kā tūlīt lasīsiet – mazajā klasē arī finālā franču pievilcība. Šķiet, ka tieši šis ne zirgspēkos, ne km/h neizmērāmais mesjē šarms izcēla „308”.

Latvijas Gada auto 2014 finālists Renault Clio

„Renault Clio”

Mazo konkursā bija maz. „Opel Adam” – visu cieņu un smaidu tam atdodam, tomēr pārāk jau sīciņš tas, turklāt dārgs arī. „Fiat Panda” nedabūja dāmu balsis – pārāk robusta esot. Vēlāk papildnomināciju balsojumā gan redzēsiet, ka itāļu mazulis godam cīnījās „Mazais Apvidus auto” kategorijā. Un finālā iekļūst „Renault Clio”, lielākais no mazajiem. Relatīvi lēts, bet tik sprigans, ka saņēma žūrijas titulētāko sportistu Karlīnes Štālas un Ivara Caunes komplimentus.

Latvijas Gada auto 2014 finālists Volkswagen Golf Variant

„Opel Mokka/Chevrolet Trax”, „Nissan Note” vai „Volkswagen Golf Variant”

Papildbalsojuma trijnieks. „Golf Variant” ir tikpat lielisks, kā bija pērn, kad (bez pagarinātā jumta) ieguva visus iespējamos titulus gan Latvijā, gan Eiropā, gan pasaulē. Un, protams, tieši tāpēc šogad balansēja uz fināla līnijas, ka „viss jau ir bijis”. Pērnajam uzvarētājam jābūt fantastiskam, lai uzvarētu arī šogad. Tādu iespēju žūrija „Golf Variant” versijai deva papildbalsojumā.

Latvijas Gada auto 2014

Jāatzīmē, ka tikai viens vai divi punkti līdz fināla robežai pietrūka vēl pieciem pretendentiem. Un pavisam tukšā nepalika neviens. Pat priekšbalsojuma pēdējai vietai ir trīs balsis (jeb 10% no iespējamā). Par šādu nišu tirgū neapšaubāmi priecīgs būtu jebkura uzņēmuma pārstāvis.

Bet izredzes uz balvām nav zudušas arī tiem 19 pretendentiem, kas astotniekā neiekļuva. „Lexus IS”, piemēram, varētu būt „skaistākais”, „Jeep Grand Cherokee” var pretendēt uz „premium” auto, „ Fiat Panda 4×4” – Gada „Latvijas Mazais Apvidus auto”. Tie, protams, tikai minējumi un iespējas. Laureātus uzzināsim 7. decembrī viesnīcā “Avalon Hotel” Vecrīgā, kad tiks apbalvots arī „Latvijas Gada auto interneta balsojuma simpātija 2014”, par kuru interesenti ir aicināti balsot visu novembri www.gadaauto.lv mājas lapā un Delfi.

Konkurss „Latvijas Gada auto“ šogad notiek jau piecpadsmito reizi kopš 1998. gada. Žūriju veido autožurnālisti, autoeksperti un autosportisti.

Konkursā „Latvijas Gada auto 2014” pieteikti ir 28 jaunākie automobiļu modeļi no 19 autoražotāju zīmoliem: Mazda 6, Ford Kuga, Honda CR-V, Renault Clio, Renault Captur, Nissan Note, Nissan Juke Nismo, Škoda Octavia, Toyota Auris, Toyota Auris Touring Sports, Toyota RAV4, Toyota Corolla, Fiat Panda 4×4, Peugeot 2008, Peugeot 308, Kia Pro Cee`d, Hyundai Santa Fe, Jeep Grand Cherokee, Chevrolet Trax, Opel Mokka, Opel Adam, Opel Ampera, Volkswagen Golf Variant, Volkswagen Jetta Hybrid, Audi A3 Limousine, Subaru Forester, Lexus IS un Suzuki SX4 S-Cross.

Informatīvi atbalsta: Delfi, www.iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, jauniauto.lv, Zebra, Tavs auto, Auto ziņas, Telegraf, garaza.lv, FHM, 10minutes.lv. Atbalsta: viesnīca Avalon Hotel, LAMB, KPMS & Partneri, NRJ, Linearis, Holography.lv, Baltic Pictures, V4 motors.

Vairāk par konkursu: www.gadaauto.lv

Latvijas Gada auto 2014

Latvijas Gada auto 2014

Latvijas Gada auto 2014

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.