Sods pasažierim par sabiedriskās kārtības traucēšanu gaisa kuģī būtu no 300 līdz 700 eiro

Šis jaunais soda mērs iekļauts Satiksmes ministrijas (SM) izstrādātajos grozījumos Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK), ko ceturtdien, 21.novembrī, izsludināja valsts sekretāru sanāksmē.

LAPK paredzēts iekļaut arī sodus par civilās aviācijas personāla pienākumu pildīšanu alkohola, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē; izpletņlēcēju desantēšanas noteikumu pārkāpšanu; cilvēku ar invaliditāti un ierobežotām pārvietošanās spējām tiesību pārkāpšanu, ceļojot ar gaisa transportu u.c.

Tāpat par atsevišķiem pārkāpumiem iecerēts paaugstināt soda apmērus. Tā, piemēram, par lidlauka ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja tas apdraud aviācijas drošību, pašreizējo 250 latu soda apmēra vietā fiziskām personām varētu tikt uzlikts sods no 150 eiro līdz 700 eiro, bet juridiskām personām – no 1500 eiro līdz 7000 eiro.

Lēmumu par administratīvā soda piemērošanu par pārkāpumiem civilās aviācijas jomā pieņems Civilās aviācijas aģentūra.

Līdz šim maksimālais administratīvā soda apmērs par pārkāpumiem civilās aviācijas jomā bija 250 lati, taču šāds soda apmērs nav samērojams ar apdraudējumu civilās aviācijas, lidojumu un iesaistīto cilvēku drošībai.

Ar pilnu likumprojekta grozījumu tekstu varat iepazīties Ministru kabineta mājaslapā.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.