Autovadītāja apliecību braukšanai tikai ar automātisko ātrumkārbu ieguvuši 1008 interesenti

Autovadītāja tiesības, kas ļauj satiksmē piedalīties, braucot tikai ar automātisko ātrumkārbu, ieguvuši 1008 vadītāji, liecina Ceļu satiksmes un drošības direkcijas (CSDD) informācija.

Kopš 2011.gada augusta, kad šāda iespēja tika dota, līdz 2013.gada septembrim (ieskaitot) iegūtas 1008 vadītāja apliecības. Šādas apliecības izvēlējās iegūt 861 sieviete un 147 vīrieši.

Foto: iAuto.lv

Šajā laikā visvairāk vadītāja apliecību iegūts 2013.gada augustā – 67 (sievietes – 53, vīrieši – 14), kas bija apmēram 3% no 2013.gada augustā iegūtajām B kategorijas vadītāja apliecībām – 2145.

Vismazāk apliecību braukšanai ar automātisko ātrumkārbu iegūts pakalpojuma darbības sākumposmā – 2011.gada oktobrī – 14 apliecības.

Kā skaidro CSDD, personām, kas eksāmenu nokārto ar šāda tipa automašīnu, vadītāja apliecībā tiek ierakstīts 78.kods, kas nozīmē, ka tās drīkst vadīt tikai tādas automašīnas, kas aprīkotas ar automātisko ātrumkārbu. Jāpiebilst, ka šis kods ir vienāds visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tādēļ, arī atrodoties ārpus Latvijas robežām, ārvalstu atbildīgo institūciju pārstāvji var pārbaudīt, vai personas vadītāja apliecībai ir kādi ierobežojumi.

Eksāmens pieejams visā Latvijā.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.