25% auto īpašnieku netic, ka viņu spēkratu iekāro zagļi

Lai pasargātu savu automašīnu no zādzības un tās radītām sekām, auto īpašnieki visbiežāk (27%) iegādājas brīvprātīgo jeb KASKO apdrošināšanu.

Tā liecina Swedbank P&C Insurance veiktā aptauja . Taču zīmīgi, ka gandrīz tikpat liela daļa (25%) auto īpašnieku netic, ka viņu mašīnu kāds vēlētos zagt, tāpēc neveic nekādus aizsardzības pasākumus. Savukārt vēl 13% respondentu atzīst, ka nav pat domājuši, kā pasargāt savu auto no iespējamas zādzības un tās radītajām sekām.

Foto: iAuto.lv

Nedaudz vairāk kā piektdaļa (23%) respondentu atzīst, ka savā automašīnā ir ierīkojuši slepenu papildu drošības slēdzi, kas neļauj iedarbināt automašīnu, pirms tas ir noslēgts. Savukārt stūres bloķētāju izmanto tikai 4% auto īpašnieku.

“Pārsteidzoši daudz auto īpašnieku šobrīd dzīvo pārliecībā, ka viņu auto ir pasargāts no zagļiem. Taču nekad nevar paredzēt, kad un kas garnadzim būs aktuāls. Turklāt maldīgs ir priekšstats, ka zog tikai jaunas automašīnas, bet par tām, kurām jau tuvu 10 gadiem, nav intereses. Tāpēc rekomendētu auto īpašniekiem, kas šobrīd ieņēmuši noraidošu attieksmi pret dažādiem riskiem vai par tiem vispār nav domājuši, rūpīgi apsvērt iespējamās sekas un laikus rīkoties, lai  tos mazinātu,” saka Pēters Kabuns, Swedbank P&C Insurance Latvijas filiāles vadītājs.

Sievietes biežāk izvēlas KASKO apdrošināšanu, vīrieši nepieļauj auto zādzības iespēju

Sievietes biežāk nekā vīrieši (30% sieviešu pret 25% vīriešu), rūpējoties par sava spēkrata drošību, iegādājas KASKO apdrošināšanu. Kamēr vīrieši biežāk nekā sievietes (33% vīriešu pret 18% sieviešu) neveic nekādu preventīvos pasākumus pret auto zādzību, jo netic, ka viņu automobīli kāds vēlētos nozagt.

KASKO polises iegāde kā risinājums auto zādzību radītajām sekām vidēji biežāk raksturīga respondentiem vecumā no 30 līdz 39 gadiem (32%) un rīdziniekiem (36%). Savukārt laukos dzīvojošie (29%) biežāk uzskata, ka viņu auto neviens nezags, tāpēc attiecīgi neko nedara.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.