Nākamgad autoceļu segumu plānots atjaunot 575 kilometros

Foto: iAuto

Nākamajā gadā segumu plānots atjaunot 575 kilometros Latvijas valsts autoceļu. Tie ir tikai aptuveni 2,8% no kopējā valsts autoceļu garuma, portālu „iAuto” informēja Satiksmes ministrijā. Saglabājot šādu darbu veikšanas tempu, uz visiem Latvijas valsts autoceļiem segums tiktu atjaunots aptuveni 35 gadu laikā.

Trešdien satiksmes ministrs Anrijs Matīss un VAS „Latvijas Valsts ceļi” (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange apmeklēja Saeimas Pieprasījumu komisiju, kuru informēja par plāniem 2014.gadā.

LVC sagatavotā informācija liecina, ka nākamgad par Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem paredzēts atjaunot 361 km valsts autoceļu segumu, tai skaitā 287 km par ES Kohēzijas fonda (KF) līdzekļiem un 75 km segumu par Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļiem.

Par valsts budžeta līdzekļiem paredzēts atjaunot 139 km valsts autoceļu segumu.

Papildus tam paredzēts veikt salīdzinoši vienkāršo virsmas apstrādi uz 250 km valsts reģionālo autoceļu un 150 km valsts vietējo autoceļu ar asfalta segumiem, kā arī atjaunot 130 km grants segumu.

Pavisam kopā dažādas sarežģītības darbi paredzēti uz 1032 km valsts autoceļu.

Valsts autoceļu kopējais garums ir 20 115 km, līdz ar to dažādas sarežģītības darbus paredzēts veikt 5,1% valsts autoceļu.

Pašvaldību autoceļu un ielu kopējais garums ir 38 683 km. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.