Sākas konkurss skolēniem „Gribu būt mobils!”

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) aicina 6.-8.klašu skolēnus piedalīties konkursā topošajiem mopēdistiem par ceļu satiksmes drošību „Gribu būt mobils!”. Konkurss notiek jau septīto gadu, un šīs sezonas uzvarētāji būs zināmi 2014.gada pavasarī, portālu „iAuto” informēja direkcijā.

Foto: Publicitātes attēls

Konkursa mērķis ir pilnveidot skolēnu zināšanas par ceļu satiksmes drošības jautājumiem un par personīgās drošības garantēšanas iespējām. Tieši šajā vecumā skolēni ceļu satiksmē ir ne tikai gājēji, bet arī velosipēdu vadītāji un vēlas kļūt par mopēdu vadītājiem. Viņiem jāmāk pieņemt atbildīgus lēmumus arī sarežģītās satiksmes situācijās. Konkursa uzdevumi ļaus salīdzināt, kā ceļu satiksmē piedalās velosipēdi un mopēdi, kā arī ļaus izprast atšķirības starp šiem transportlīdzekļiem. 

Konkurss „Gribu būt mobils!” notiks četros posmos. Fināla uzvarētājkomandai pavasarī būs iespēja doties izglītojošā ekskursijā uz zinātnes parku „Phaeno” Vācijā. Savukārt fināla sacensību otrās un trešās vietas ieguvēji saņems dāvanu karti, ko varēs izmantot pēc saviem ieskatiem, lai dotos ekskursijā. Veiksmīgākos konkursa neklātienes kārtas dalībniekus, kuri neiekļūs pusfinālā, gaida noderīgas balvas. Balvas savā īpašumā iegūs arī visu klātienes sacensību –  septiņu pusfinālu dalībnieki.

Pirmais un otrais posms būs priekšsacensības un neklātienes sacensības notiks internetā, mājas lapā www.gribubutmobils.lv līdz 2013.gada 20.novembrim;

Trešais un ceturtais posms būs septiņi pusfināli un fināls notiks klātienē Latvijas reģionos un Rīgā, no 2014. gada 15. janvāra līdz 21.martam.

Lai  piedalītos  konkursā „Gribu būt mobils!”, komandai jāaizpilda pieteikuma anketa un jānosūta uz norādīto pasta vai e-pasta adresi. Reģistrētās komandas saņems savu konkursa pieejas atslēgu – kodu.

Komandā jābūt četriem līdz pieciem skolēniem un vienam skolotājam-konsultantam. Konkursā var piedalīties vairākas komandas no katras Latvijas skolas, klases vai interešu izglītības centra.

Izvērtējot konkursa neklātienes kārtas rezultātus, uz pusfināla sacensībām tiks aicinātas desmit komandas ar vislielāko savākto punktu skaitu no katra reģiona, un pusfināla sacensības notiks septiņās pilsētās.

Rīgā piedalīsies komandas no Rīgas pilsētas, kā arī no Babītes, Mārupes, Olaines, Ķekavas, Salaspils, Garkalnes, Ropažu, Mālpils, Siguldas, Inčukalna, Carnikavas, Ādažu, Saulkrastu, Baldones, Krimuldas, Stopiņu un Sējas novadiem.

Bauskā piedalīsies komandas no Jelgavas, Jēkabpils un Jelgavas pilsētām, kā arī no Jelgavas, Ozolnieku, Iecavas, Bauskas, Vecumnieku, Rundāles, Neretas, Jaunjelgavas, Pļaviņu, Kokneses, Aizkraukles, Skrīveru, Aknīstes, Salas, Jēkabpils, Viesītes, Krustpils, Lielvārdes, Ķeguma, Ogres un Ikšķiles novadiem.

Tukumā piedalīsies komandas no Jūrmalas pilsētas, kā arī no Auces, Tērvetes, Dobeles, Kandavas, Tukuma, Engures, Jaunpils, Dundagas, Talsu, Mērsraga un Rojas novadiem.

Liepājā piedalīsies komandas no Liepājas un Ventspils pilsētām, kā arī no Alsungas, Kuldīgas, Skrundas, Grobiņas, Rucavas, Nīcas, Priekules, Vaiņodes, Durbes, Pāvilostas, Aizputes, Saldus, Brocēnu un Ventspils novadiem.

Gulbenē piedalīsies komandas no Cesvaines, Lubānas, Ērgļu, Madonas, Varakļānu, Gulbenes, Apes,  Alūksnes, Baltinavas, Balvu, Viļakas un Rugāju novadiem.

Valmierā piedalīsies komandas no Valmieras pilsētas, kā arī no Mazsalacas, Rūjienas, Burtnieku, Kocēnu, Beverīnas, Naukšēnu, Valkas, Strenču, Smiltenes, Limbažu, Salacgrīvas, Alojas, Amatas, Cēsu, Raunas, Priekuļu, Līgatnes, Vecpiebalgas, Jaunpiebalgas un Pārgaujas novadiem.

Preiļos piedalīsies komandas no Daugavpils un Rēzeknes pilsētām, kā arī no Daugavpils, Ilūkstes, Dagdas, Krāslavas, Kārsavas, Ludzas, Zilupes, Ciblas, Aglonas, Riebiņu, Līvānu, Preiļu, Vārkavas, Viļānu un Rēzeknes novadiem.  

Konkursu organizē CSDD sadarbībā ar „Aģentūra VB Plus”. Projekts tiek finansēts no OCTA prēmijām.

Konkurss „Gribu būt mobils!” ir viens no četriem CSDD kopš 1990.gadu sākuma īstenotajiem izglītības projektiem bērniem un jauniešiem par satiksmes drošību.

Īstenojot šos projektus, CSDD aptver visu vecumu jaunos un topošos satiksmes dalībniekus – gājējus, velosipēdistus, mopēdistus un autovadītājus. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.