Mainījušies „Euro Auto” īpašnieki

 „Renault”, „Dacia” un „Renault Trucks” tirgotāju un „Opel” servisa centru SIA „Euro Auto” iegādājusies grupa privāto investoru, tostarp arī latviešu būvuzņēmējs un mecenāts Vilis Vītols.

Kā portālam „iAuto” pastāstīja „Euro Auto” jaunais valdes priekšsēdētājs Andrejs Masulis, jaunais īpašnieks SIA „EA Partners” reģistrēts jau 17.aprīlī, taču pilnībā darījums noslēdzies vien tagad.

Foto: Publicitātes attēls

Jauno „Euro Auto” īpašnieku mērķis patlaban ir attīstīt esošo automobiļu tirdzniecību un apkopes un remonta pakalpojumus, un par jaunu automašīnu marku ņemšanu savā paspārnē pagaidām netiekot domāts.

Darījuma summu Masulis pagaidām neatklāja.

Kā liecina „Firmas.lv” informācija, līdz šim „Euro Auto” lielākais īpašnieks bija Nazils Djominovs, kuram uzņēmumā kopš 2004.gada piederēja 92,53% daļu.

Kā liecina „Firmas.lv” informācija lielākie „EA Partners” īpašnieki ar 22,12% daļu ir Vilim Vītolam un Martai Vītolai uz pusēm piederošā SIA „VVMV” un SIA „BDK”. 14,75% daļu pieder SIA „Ekspro Invest”, savukārt pa 7,37% daļu pieder Viesturam Neimanim, SIA „Oberts”, SIA „Sarveda”, SIA „Sunshine Investments”, SIA „Invest VG”. Vēl 3,69% daļu pieder Ivaram Ķirsonam, bet 0,47% – „DB Partners”.

„Euro Auto” valdes priekšsēdētāja pienākumus kopš 3.septembra pilda Masulis, bet valdes locekļi ir Māris Blumbergs un Sergejs Šavlovs. Par padomes priekšsēdētāju iecelts Dainis Babulis, kuram pieder 65% BDK daļu, par padomes priekšsēdētāja vietnieku – Olafs Švanks, bet trešais padomes loceklis ir Jānis Grīnbergs.

SIA „Euro Auto” dibināta 1993.gadā un ir viens no vecākajiem automobiļu tirdzniecības un remonta uzņēmumiem Latvijā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.