CSDD rosina izskaust no satiksmes bīstamus “atdzīvinātus” auto

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) nolēmusi izveidot darba grupu, kas izstrādās priekšlikumus bīstamu “atdzīvināto” automašīnu izskaušanai no satiksmes, – informē laikraksts “Diena”.

Žurnāls “TopGear” sadarbībā ar CSDD un vairākiem partneriem Lietuvā veikuši eksperimentu, trieciena testā pārbaudot smagi cietuša un vēlāk atjaunota lietota auto drošību. Testā atklājās, ka “atdzīvinātais” auto ir ievērojami neizturīgāks un līdz ar to nedrošāks satiksmē.

Darba grupā paredzēts iekļaut Satiksmes ministrijas, CSDD, Valsts policijas, Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroja un Auto asociācijas pārstāvjus.

Satiksmes drošība Foto: iAuto.lv

Latvijas Lietoto auto tirgotāju asociācijas pārstāvis, uzņēmuma “Provento” vadītājs Uģis Vītols uzskata, ka atbalstāma būtu prakse automašīnām pēc smagām avārijām veikt papildu tehnisko pārbaudi, līdzīgi kā tas notiek Vācijā.

Uzņēmuma “BRC Autocentrs” direktors Aldis Pīlēns ieceri kopumā uzskata par atbalstāmu taču pauž bažas, ka pastiprināta kontrole skars vienīgi Latvijā reģistrētas automašīnas, kamēr no ārvalstīm joprojām būs iespējams ievest arī “atdzīvinātus” un nedrošus auto.

Pašlaik Latvijā netiek veikta “atdzīvinātu” automašīnu uzskaite. No apdrošinātāju viedokļa būtu nepieciešama informācijas apmaiņa starp Eiropas Savienības valstīm, lai ierobežotu šādu automašīnu ieplūšanu Latvijā.

Pašlaik Latvijā “atdzīvinātie” auto ir apmēram 3-5 % no kopējā autoparka. Visbiežāk “atdzīvināšanai” tiek pakļauti Latvijā populārākie auto modeļi BMW un “Audi”.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.