CSDD rīkos konkursu skolēniem par velobraucēju drošību

CSDD

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) Drošības nedēļā, kas ilgs no 23. līdz 27.septembrim, aicina 4.-7.klašu skolēnus apgūt jaunas un atkārtot jau esošās zināšanas par satiksmes drošību velosipēdistiem, kā arī piedalīties konkursā, portālu „iAuto” informēja CSDD.

CSDD mājaslapas sadaļā „Drošības nedēļa” katru dienu līdz plkst.9:30 tiks ievietoti divi video sižeti un divi jautājumi par satiksmes drošību velobraucējiem. Katrai klasei būs jānoskatās sižeti un kopīgi jāatbild uz jautājumiem, izvēloties pareizos atbilžu variantus no piedāvātajiem. Atbildes uz kārtējās dienas jautājumiem līdz tās dienas beigām katra klase aicināta sūtīt uz e-pastu [email protected], norādot pareizās atbildes, skolu, klasi un klases audzinātāju.

Izveidotajās filmiņās CSDD sniedz informāciju, piemēram, par ceļu satiksmes noteikumiem, velosipēda vadītāja apliecības iegūšanas iespējām, velosipēda reģistrēšanu u.c.

Katru dienu tiks izvērtētas atbildes uz jautājumiem un noteiktas klases, kuras sniegušas pareizās atbildes. Izlozes kārtībā no katras dienas pareizo atbilžu sniedzējiem tiks noteikta viena klase, kura balvā saņems ekskursiju uz Rīgas Motormuzeju sev ērtā laikā 2013./2014.mācību gadā.

Konkursā izmantotās filmiņas CSDD veidojusi sadarbībā ar Valsts policiju. Lai sniegtu visaptverošu informāciju par drošu velobraukšanu, filmiņās piedalās Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, ārsts-traumatologs Svens Rubenis, scenārija autors Kārlis Anitens.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.